Snap
  • Kind

RUIMDENKEND? Wie? Wij...?

Hoe meer ik lees, hoe vaker ik denk: "wij zijn ruimdenkend?!?!?!" Nou ECHT niet!!!

Hoe meer ik lees op alle forums van moeders, ouders, ouderschap en de hele rataplan, hoe meer ik er achter kom dat 'wij' Nederlanders helemaal NIET ruim denkend zijn... Om een paar voorbeelden te noemen:

* BORSTVOEDING. Via deze site las ik een blog over de BV-maffia... Je moet BV geven anders ben je geen goede moeder?! WIE bepaald dat?!?! 

1) je zal t vast geprobeerd hebben maar t is niet gelukt om welke rede dan ook! Dat hoef je ook niet aan een vreemde te vertellen. Sterker nog je hoeft je niet te verantwoorden, want het is jouw keuze!!!

2) als je t gewoon niet wilt, zal je daar ook je reden voor hebben. En ook dat gaat een vreemde niks aan!

* VACCINATIES. Nog zo'n item wat bij mensen het het slechte naar boven kan halen... Ook hier voor geldt

1) als je het niet wilt, zul je daar a) uit geloofsovertuiging achter staan, b) goed uitgezocht hebben waarom je t niet wil of c) uit ervaring je keuze gemaakt hebben

2) mensen die het wel doen, prima. Die zullen daar a) over nagedacht hebben of b) denken: "andere doen t, dus ik ook..."

* WERK

Je kind dus naar een oppas of kdv of full-time mama...

1) als je een oppas hebt of KDV, en dus werkt (wat tegenwoordig hele volksstammen moeten doen om rond te kunnen komen) zal daar een reden achter zitten.... Waarschijnlijk geld!

2) als je wel thuis kan of wilt blijven en er voor kiest een minder luxe leven te leiden om je kinderen op te voeden. Zal daar ook vast een reden achter zitten...

Nu heb ik nog maar 3 dingen benoemd, maar zo zijn er nog veel meer!!!

Ik vraag me nog steeds af wie bepaald wat goed is voor jouw kind?! En HOE kun je oordelen over een situatie die je niet kent, over een kind dat je niet kent, over een gein dat je niet kent of over mensen die je niet kent!!!

Okay natuurlijk er worden meningen gevraagd en die mogen dan gegeven worden. Dat is prima, maar je hoeft een ander JOUW mening niet op te leggen. Zo veel mensen, zoveel verschillen... Ieder baseert zijn keuzes op informatie, gevoel, religie of wat je van thuis hebt meegekregen.

Oordeel niet over een ander als je al niet weet waarom de keuzes zo gemaakt worden.

9 jaar geleden

Zo is het, helemaal mee eens! Jij schrijft precies wat ik ook vind. Leven en laten leven.

9 jaar geleden

Helemaal mee eens! Prima als we meningen hebben over hoe wij vinden dat het goed zou zijn voor ons kind, maar projecteren op een ander en zelfs die ander het gevoel geven dat ze het niet goed doet,baaaah daar word ik zo moe van. Tja, die BV maffia blog was van mij. Puur omdat ik het zo kotsbeu was dat anderen mij het gevoel probeerden te geven dat ik geen goede moeder was. Nou, ik heb veel verbeterpunten in het leven, maar ik ben een goede moeder, dat is zeker! ;-) laten we elkaar inderdaad eens wat meer respecteren in elkaars keuzes. Want zo open minded zijn we inderdaad totaal niet naar elkaar is mij ook opgevallen ja.

9 jaar geleden

hier ben ik het helemaal mee eens ! laat iedereen in zijn eigen waarde !

9 jaar geleden

Zo herkenbaar!