Snap
  • Kind
  • sinterklaaskado
  • kinderspeelgoed
  • Littletikesbenelux
  • educatiefspeelgoed

Review: Little Tikes 3-in-1 Sports Zone

De naam zegt het al : drie sporten in één: basketbal, voetbal en bowlen - Ruim 75 geluidjes en liedjes laten je kindje kleurtjes en cijfertjes leren. Kan jij 5x achter elkaar de bal in het netje gooien? Of zelfs 10x? Dit kan je ermee en nog veel meer : - Leren (leert kleuren, getallen en vormen), : - Bewegen (lichten en geluiden stimuleren beweging) - Spellen (leert het kind aanwijzingen te volgen) Het is weliswaar een feestje om hier mee te spelen!

Ik ben fan! Ik was al fan van Little Tikes. Nou ja, de kids dan! 

Toen Rhydian 1 jaar werd hebben wij hem de Activity Garden Treehouse cadeau gegeven. Dit was een succes en vooral samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Toen ik kort geleden een berichtje kreeg of ik de 3-in-1 Sports Zone wou testen, stonden wij al te springen!

Dit kwam goed uit, want ja, de kids blijven vermaken kan een uitdaging zijn. Maar nu hebben wij een uitdaging gevonden voor de boys. 

In elkaar zetten

Zoals we gewend zijn van Little Tikes is ook dit speelgoed easy in elkaar te zetten. Kind kan de was doen.. bijna. Zo ook deze set. Het zijn losse onderdelen die je handig in elkaar klikt. Geen moeilijke gereedschappen nodig. Alleen een schroevendraaier voor het batterij klepje te openen. Maar ja, safety first!

Snap

Wat is het eigenlijk?

Het zijn 3 sporten op een rijtje. Voetbal, basketbal en bowlen. Bij iedere sport zit een accessoire die er bij hoort. De voetbal, basketbal en de bowlingbal voelen dan ook ''echt'' aan. De structuur en het gewicht. De bowlingbal is dan weer zwaarder dan de voetbal. Bij elk doelpunt wordt er geteld. Dit geldt ook voor de basketbal. En ondertussen wordt er gemotiveerd en gestimuleerd om te blijven spelen. Bij bowlen worden er bijvoorbeeld én de kleurtjes vermeld én de cijfertjes als je bijvoorbeeld een ''strike'' gooit! Ook kan je 2 talen instellen ; Nederlands en Frans. Merci! Het speelgoed heeft eigenlijk een advies leeftijd van 3+, maar de broertjes rocken hem gewoon!

Spelen maar

Nadat papa en Devlin (ja zo makkelijk is het dus) deze in elkaar hebben gezet kon het spelen beginnen. Ook vond papa het wel wat en zo staken ze hun enthousiasme elkaar aan. Tegenwoordig vinden ze het leuk om met elkaar te spelen. Vooral nu Devlin steeds meer aan het ontdekken is. Rhydian vond het wat lastig om wat langer alleen te spelen. Maar nu, ik moet zeggen, wat is dit speelgoed een uitkomst. Ze zijn lekker lang zoet en spelen super lief. Ze kunnen hier hun levendige fantasie in kwijt. Natuurlijk Rhydian meer dan Devlin, maar ze vermaken zich. Wat is dan nog mooier dan dat, behalve ze zich vermaken, ook nog eens educatief bezig zijn. Onbewust leren ze toch heel veel dingen. Zoals kleurtjes en cijfertjes. Het tellen wordt een makkie zo!

Rhydian is aan het basketballen terwijl Devlin de bowlingbaan ontdekt. Ze hebben allebei snel door wat ze er mee kunnen doen. Rhydian pakt gelijk de basketbal en probeert hem in het net te gooien! Deze is ook verstelbaar! Handig voor wanneer ze groter zijn. Devlin heeft ondertussen de kegeltjes ontdekt en denkt : '' hoe kan ik dit los krijgen''? =-)

Snap
Snap
Snap

Terwijl de boys lekker aan het spelen zijn, wilt papa ook mee doen! Papa laat dus heel veel creaties zien en wat je er mee kan doen. Maar wat Rhydian veel leuker vindt is om sámen met papa te basketballen. Hup, op papa's rug en gooien maar. Terwijl Rhydian op papa zijn rug de bal in het netje probeert te gooien is papa vals aan het spelen door heen en weer te wiebelen! Balans weet Rhydian goed te vinden. Met dit speelgoed kán je niet alleen maar mee sporten, ondertussen sport je zelf ook nog!

Snap
Snap

Moe

Wat je graag wilt is, dat je kindjes plezier hebben, gelukkig zijn en elke dag die lach op hun gezichtjes willen zien. En natuurlijk dat ze 's avonds moe zijn en een heerlijke nachtrust hebben en dat is voor papa en mama dan ook weer fijn.

Wat ook ideaal is, hij kan heel simpel ingeklapt worden. Laten we zeggen, aan het einde van de dag kan je geen enkel speelgoed meer zien als papa/mama zijnde en is het fijn als het 's avonds netjes opgeborgen is, om zo de volgende dag weer opgezet te worden en er weer een leuk speelmoment van kan maken! 

Snap

En?

Mama vindt dat dit speelgoed mag blijven, en de boys vinden het ook heel erg leuk. Het eerste wat Rhydian doet als hij wakker wordt, er naar toe rennen en gelijk een balletje te schoppen. Zo hebben we ochtendgymnastiek ook weer gehad! En Devlin? Devlin kegelt er nog op los.

Alvast een fijne Sinterklaas!

Liefs,

Karine (Mamashuisje.nl), Rhydian & Devlin

4 jaar geleden

Ah super lief dank je !

4 jaar geleden

Ik vind Rhydian altijd zo'n leuk mannetje!