Snap
  • Kind
  • mamaplaatscollab
  • qualitytime
  • droetkerbakken
  • Thuisbakkers
  • browniemonsters

Quality time was nog nooit zó belangrijk!

De wereld lijkt stil te staan en toch tikt de tijd door. Ondanks dat de hele situatie het nu niet makkelijker maakt, merk ik dat mijn kinderen opleven van kleine aandachtmomenten.

Iedere ochtend maken wij braaf het huiswerk samen met Lin. Dit zal wel moeten, want anders wordt haar leerachterstand alleen maar groter. Met haar schoolwerk zijn we altijd 3 – 4 uur zoet. Ondertussen is Rox met haar peuterpubertijd een mega afleiding voor Lin. Ik zet haar eigenlijk iedere ochtend met iets te eten achter de tablet, zodat ik rustig kan werken samen met Linnetje.

Zodra Lin haar huiswerk af is wissel ik ze om. Dan mag Lin op de tablet en ga ik met Rox spelen om ook haar één op één aandacht te kunnen geven. Ik voel mij al schuldig genoeg over het feit dat ik de hele ochtend “nu even niet”, “ik kom er straks aan” en “even wachten” tegen haar zeg.

Maar aan het einde van de dag voel ik mij ook mega schuldig tegenover Lin. Haar één op één tijd met mij is áltijd als we aan school zitten. Dit proberen we in de avond in te halen door haar extra lang voor te lezen, een film te kijken of samen te knutselen. Op deze manier heeft zij toch nog wat speciale momentjes.

Maar echt dingen met het hele gezin komen de afgelopen weken, tot mijn grote verdriet, niet meer voor. Samen naar de dierentuin, winkelen, naar de Efteling of naar een binnenspeeltuin; het kan niet meer. Buiten is het vaak vies weer, dus een wandeling in het bos zit er ook niet altijd in.

Herkenbaar scenario mama’s? 

QUALITY TIME

Wij hebben vandaag bewust een momentje samen ingepland. We zijn met zijn vieren, als gezin, heerlijke Dr. Oetker Browniemonsters gaan maken. Normaal gesproken zijn we altijd heul snel klaar. Gewoon mixen, in het bakje gooien en de oven in. Klein beetje versieren achteraf en done. Dit keer hebben wij er écht werk van gemaakt.

We begonnen met het mixen van het beslag, dit deed ik samen met Lin. Ons kleine momentje samen, maar oh wat hebben we ervan genoten. Hierna ben ik de botercrème met Rox gaan maken, laten mixen door kids onder de 4 jaar zorgt voor rommel, maar ook heel veel plezier. Ik heb in een deuk gelegen van het lachen aangezien ze iedere keer de mixer iets te hoog hield waardoor het overal heen vloog.

Dr. Oetker heeft speciale kleurstof, deze kun je gewoon in de supermarkt kopen! Als je deze kleurstof aan de botercrème toevoegt, verandert de kleur. Zó leuk!

Om het nóg gezelliger te maken hebben we een bordspelletje tevoorschijn gehaald. In plaats van TV kijken tijdens het wachten op de brownies, spelen we samen een spel! De brownies moeten natuurlijk ook even afkoelen, dus op deze manier duurt het wachten niet zo lang.

Toen ze afgekoeld waren zijn we gaan versieren, wat hebben we gelachen om de grappige monsters met 3 ogen. Allemaal een eigen variant! Normaal gesproken laat ik de meiden alleen versieren, maar nu hebben wij er zelf ook een gemaakt. Écht een aanrader want dit maakt het zo veel gezelliger. 

Snap

Wil jij deze Dr. Oetker Browniemonsters ook maken? Alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te koop en het recept kun je hier vinden. 

Tip: Op de Instagrampagina van Dr. Oetker is een hele leuke winactie waar je precies dit pakket kunt winnen. Vergeet ze niet te volgen :)

3 jaar geleden

Gezellig! en lekkerrrr 🤎🤎🤎

3 jaar geleden

Hahaha Dax vind links boven het mooiste een echt brownie monster zegt die.... 🤣. Maar ik vind ze allemaal wel eetbaar eruit zien 🤤🤤😴

3 jaar geleden

Ken je ook hun cupcakes? Ook zo heerlijk! Wij zijn neit zo'n chcolade fans...

3 jaar geleden

Ik vind ze allemaal prachtig 😍