Snap
  • Kind

proberen de oudste zindelijk te houden

vandaag weer een nieuwe poging om mijn oudste ridwana zindelijk te maken

voor de komst van mijn 2e dochtertje was ridwana eigelijk redelijk zindelijk ging zelf naar de wc

tot ze problemen had met haar ontlasting haar ontlasting was heel erg hard en groot waardoor ze niet meer op de wc wilde maar een pamper

naar maanden lang kinderarts gelope n bleek ze spastiche darm te hebben

ik had haar weer redelijk zindelijk maar omdat haar zusje een pamper heb wil ze ook weer pamper elke dag een drama met haar zindelijk maken ik vraag me wel is af of er meer ouders zijn met het probleem dat de oudste zindelijk is maar toen er een 2e kwam dat je weer van vooraf aan kan beginnen komt het vaker voor vraag ik me af of doe ik iets fout soms ben ik echt gaan twijfelen aan mezelf

ik heb elke dag een strijd met ridwana om haar weer zindelijk te krijgen maar het lijkt wel alsof ze het niet wil om op de wc te plassen heb een potje geprobeerd om ze daar op te laten plassen maar ze weigerd gewoon totaal om mee te werken

ik heb echt van alles geprobeerd maar ze weigert naar de wc te gaan iemand tips voor mij.?

Een voorraad onderbroeken kopen.

  • Starten als je een paar dagen vrij / thuis bent.
  • Luier uit!
  • Op vaste tijden op het toilet zetten. Hier deden we: na het op staan (07.30), voor het fruit eten (10.30), voor de boterhammen (13.00), voor de middagsnack (15.00), voor het warm eten (18.00) en voor het slapen gaan (19.30).
  • Altijd naar het toilet laten gaan voordat je naar buiten gaat.
  • Een speciale snoeptrommel kopen en deze vol doen met kleine snoepjes zoals tum tummetjes. - In eerste instantie altijd belonen als hij netjes op het toilet gezeten heeft. Een ontspannen situatie creëren: voeten op een krukje, verhaaltje voorlezen (max. 10 min)
  • Daarna afbouwen en alleen belonen als hij op het toilet poept / plast.
  • Eventueel een groter snoepje geven als het poepen op het toilet moeilijker gaat.
  • Snoepjes geven afbouwen :

Een onderbroek ín de luier?? Zo voelt hij eerder dat hij nat is. De luiers van tegenwoordig zijn zo droog dat het helemaal niet meer onprettig aanvoelt.

liefs anouk

11 jaar geleden

dat van die snoepjes zou ik niet doen (krijg daar een beetje een puppy gevoel bij) ben helemaal niet zo van het belonen via stickers snoep cadeaus of iets, je wilt geen gedrag creëren om het feit dat ze een snoepje of sticker willen, daar is de lol namelijk snel vanaf en weigeren ze weer opnieuw. ik zou ook even een week of 2 /3 even niks doen en daarna de pamper af en onderbroek aan en laat maar lopen, nat? kan gebeuren niet boos worden uitleggen dat ze dat op de wc moeten doen, zelf af en toe meenemen en ook duidelijk aangeven wanneer je zelf heen moet dat je even naar de wc gaat plassen of iets. zodra het lukt helemaal enthousiast doen, kinderen leven daar helemaal van op...........succes ermee :D en bedenk maar zo zodra ze 18 zijn zijn ze vast al een tijdje zindelijk ;)

11 jaar geleden

dank jullie wel voor alle tips ik ga het proberen

11 jaar geleden

ik zou gewoon zeggen dat je het fijn vindt als ze op de wc poept en plast en het verder gewoon eens negeren als ze in de broek heeft gedaan iets langer dan normaal erin laten lopen en dan gewoon verschonen zonder er iets over te zeggen negatieve aandacht is ook aandacht ;-) samen met dr een stickerkaart maken die je samen op de wc hangt en als er dan iets op de wc gedaan is een mooie sticker plakken samen en heeeeeel enthousiast reageren. Ik zou het zelf op die manier proberen heeft hier goed geholpen bij dochterlief en binnen een week was ze weer zindelijk want als ze wel op de wc deed kreeg ze aandacht en als ze in de luier deed negeerde ik het volkomen is moeilijk en soms beet ik haast me tong eraf maar het verhaal van negatieve en positieve aandacht werkt echt en baat het niet schaadt het niet het kost je hooguit wat papier en stickers veel succes ermee..!!

11 jaar geleden

ik heb voor onze oudste een boekje gekocht joep gaat op het potje of zo. hij was binnen een maand zindelijk zowel overdag als nachts hij was toen 2,5 jaar