Snap
  • Kind
  • dochter
  • Trauma
  • Gevoelig
  • fucktheodds
  • eerlijkekans

Prachtig lastig

En ja, ik maak mij zorgen

In februari 2021 is Day geopereerd. In mijn eerdere blogs kun je meer lezen over het waarom en hoe de operatie ging…

Mijn mooie meisje, prachtig, maar ook lastig. Naja, het gedrag van Day tenminste!

Day herstelde geweldig van haar operatie, lichamelijk dan. Geestelijk kwamen de grootste problemen tevoorschijn. Ik had in het ziekenhuis spulletjes bij elkaar geraapt voor een verwerkingskoffertje.

Het gedrag van Day veranderde. En ik vond het meer dan logisch. Day plakte bij mij zodat ik niet alleen kon douchen of van de wc kon en niet de gehele tijd maar wel merendeels. Van huis gaan zonder Day was een no go. Oké dacht ik, ze is aanhankelijker. De driftbuien begonnen, en dan niet die elk kind heeft maar de extreme gevallen. Het (voor mij) overdreven huilen om de kleinste dingen. Constant rusteloos, nog meer overprikkeld dan ze al was, veel paniek, last van harde stemmen. De alarmbellen bleven bij mij afgaan. Ze kreeg homeopatische druppels en ja haar gedrag werd beter. En het gedrag was er echt nog wel maar minder vaak. En ik had al voorgesteld om bepaalde therapie te volgen maar dat was nog niet nodig.. had ik maar beter naar mezelf geluisterd. Heb ik dan niks geleerd van afgelopen tijd..

Tot het zich uitte in slaapproblemen. Er staan 2 soorten lampjes aan, het liefst open gordijnen, wij liggen erbij tot ze in slaap valt, we hebben een diffuser met olie, maar toch wordt ze wakker. Vaak huilend, krijsend en in paniek. Het andere moment staat ze in ene naast je bed en moet ze tegen je liggen en half op je. Maar dat alles, bij mama.. soms na zo’n nacht zegt ze uit het niets: ‘Mama, we moeten nog mijn littekens insmeren’.

Volgend jaar staat de volgende operatie gepland en is het tijd dat Day naar de basisschool gaat. Day heeft een trauma van de operatie.

En ja, ik maak mij grote zorgen. Dit gedrag moet eerst verbeteren en dan pas krijgt Day de kans om opnieuw te beginnen. Het meest eerlijke lijkt mij.

Ik heb mij rot gezocht naar wat passend zou zijn voor haar en ik lijk nu iets te hebben gevonden.

Ik heb gelukkig ervaring met anders gedrag en ik heb de eerste boeken alweer gelezen. Een mini-cursus is ook gedaan. Daardoor ook een nieuwe passie ontdekt, waarmee ik Day zeker mee kan helpen.

Lieve Day, je bent prachtig. 

Snap

Lieve mama mijn dochter heeft precies het zelfde je mag mij een bericht doen zei heeft het ook aan haar rechter kant. Liefs priscilla