Snap
  • Kind

Poep en plas...

Ik kan eindelijk weer inloggen (thanx mamaplaats) en dus ook eindelijk weer bloggen.

Mijn dochtertje begint groot te worden, heel groot!!! Zo gaat ze bijvoorbeeld met 2 woorden spreken en heeft ze haar geslachtsdeel ondekt. (die hier overigens gewoon plasser heet want dat moet ze er tenslotte de komende 16 jaar  mee doen) Ze gaat al tijden met mij mee naar de wc en sinds een paar weken zegt ze "mama plassen", "mama wc" en al wijzend op haar geslachtsdeel zegt ze "Denvy plasser" Dat ze zelf ook kan plassen met haar plasser was haar nog niet geheel duidelijk en ik besloot daar vorige week verandering in te brengen. Na haar middagslaapje gaat de luier af en loopt ze rond in haar blote kont. Al snel liet ze een plasje lopen en stond ze erbij te kijken alsof ze water zag branden. (zo grappig!!) Mijn reactie was er ook één die ze niet zag aankomen want mama begon te klappen en te juichen. Jullie raden het al... na een tijdje volgde ook de volgende "boodschap" en onze beider reacties waren weer hetzelfde. De volgende dag zei ze na elk plasje "mama plasje" of in het geval van de andere "boodschap" "mama poep". Nu een paar dagen verder waarschuwt ze mij al van te voren dat het er aan zit te komen. Ongelovelijk hoe snel kinderen zoiets in de gaten hebben. Morgen gaan we kijken of we eens een plasje (of poepje) kunnen opvangen in een potje. En zo niet? Dan niet hoor....

Het doel is namelijk niet om haar op jonge leeftijd als zindelijk te krijgen. Het doel is uitleggen wat het is en dat het normaal is. Dat doel hebben we dus al bereikt en daar ben ik rete (leuke woordspeling)  trots op.

 

11 jaar geleden

Wat een goede tip. Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om onze dochter zindelijk te krijgen, maar deze tip zal ik zeker gaan gebruiken bij mijn zoontje als het zover is.

11 jaar geleden

Balen van de diaree....hopelijk is het vandaag weer over!

11 jaar geleden

Helaas kunnen we vandaag niet verder. Madammeke is aan de dunne en da's wat minder om op te ruimen. Morgen weer een dag. ;)

11 jaar geleden

Bedankt voor je blog, vind ik een slimme manier om mooi over te nemen bij ons 1 jarig dametje