Snap
  • Kind
  • wachten
  • verzakking
  • pgdtraject
  • achterwandverzakking

PGD komt steeds dichterbij….

Spannend!

Het is al een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven. 

Er is het 1 en ander veranderd in onze situatie, waardoor we op dit moment op de wachtlijst staan voor PGD. Het plan was eerst rond maart-april 2023 starten, maar dit zal nu iets eerder worden.   

Ik heb een achterwand verzakking sinds februari. Dit betekent mijn darmen als het waren zijn ingezakt en waarbij je, ja echt waar, een stuk van mijn darm in mijn vagina kunt zien zitten.

Het is erg ongemakkelijk, ook omdat ik soms ongewild urine verlies en moeite heb met de ontlasting, omdat mijn darm nu in een soort gekke kronkel zit. Na alles wat we hebben meegemaakt tijdens en na de bevalling (zie mijn vorige blogs), kan dit er ook nog wel bij haha, maar we blijven positief !  

We zijn op consult geweest bij een arts voor de verzakking en helaas kunnen zij pas opereren als je kinderwens is vervult. We hebben er goed over gesproken en we hebben besloten om dan wat eerder met de PGD te beginnen. (Al weet ik niet of na een tweede mijn kinderwens is vervult maar dat zullen we dan pas zien). 

Wij horen binnenkort ‘definitief’ hoelang het ongeveer duurt, maar momenteel is de wachtlijst ongeveer 6-8 maanden. We zullen dus hoogstwaarschijnlijk met de injecties beginnen rond september-december.

Ik hou jullie op de hoogte!  

2 jaar geleden

Wat vervelend de achterwand verzakking. Zelf ben ik afgelopen november aan een voor en achterwand verzakking geopereerd. Deze is geslaagd en ik ben van al mijn klachten af. Tot aan de operatie heb ik met een ring ingelopen wat wel de nodige verlichting gaf. Misschien is dat ook mogelijk voor jouw en heb je daardoor minder klachten. Zo'n ring stud de vagina wand waardoor de darm in jouw geval minder uitpuilt. Succes met je traject voor een 2de kindje