Snap
  • Kind
  • Voeding

PFFFF... HEERLIJKE TAFELMOMENTJES MET KIDS

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik vind het reuze gezellig met het hele gezin aan tafel maar ook doodvermoeiend!

Soms (heel soms) mogen de kids frietjes voor de televisie eten en dan betrap ik mezelf erop dat ik het zooo fijn en rustig vind dat ik denk... Misschien vaker doen? NEEEEE dat kan echt niet! Ik heb me altijd voorgenomen om gezellig met z'n allen gemoedelijk aan tafel te zitten met het hele gezin.

FRUSTREREND

Gezond eten is, net als het 'gezellig' met z'n allen aan tafel eten, ook echt heel belangrijk voor mij. Maar dit is af en toe erg frustrerend want mijn kids vinden gezond eten nu eenmaal niet zo heel lekker. Wanneer ik drie kwartier (!) in de keuken heb staan zweten om een kunstwerkje van groente, visje en gekookte aardappeltjes neer te zetten en mijn oudste dwerg roept BAHBAH, moet ik geregeld tot 10 tellen... Gevolgd door het feestje na het eten, opruimen... De stukken wortel tussen de vloer uitkrabben en spinazie-spetters van het plafond afstomen.

FOODTRENDS VOOR HIPPE MAMA'S

Op het schoolplein wordt ik er mee doodgegooid, alle hippe mama's geven hun kindjes gedroogde cranberry's en goiji bessen mee naar school. En mijn kids? een ouderwetse sultana. Net als ze 's avonds ouderwetse aardappelen krijgen in plaats van pastinaak en broccoli in plaats van pompoen quinoa. Toch maar eens in gaan verdiepen misschien? Wellicht roepen mijn monstertjes geen BAHBAH bij het krijgen van zoete aardappels met kokosolie en chiazaad...

RITUEELTJES

Oke het lijkt nu alsof ik alleen maar aan het zeuren ben maar dat is natuurlijk niet de bedoeling ;) We hebben met het gezin ook vaak hele leuke momenten aan tafel. Zo ook ons 'smakelijk eten' ritueel. Dit deed ik vroeger thuis al dus dat maakt het extra leuk... Iedereen pakt elkaars handje vast en we zingen het liedje 'smakelijk eten, hap hap hap, slok slok slok'. Daarna applausje voor jezelf en aanvallen (of het eten afkeuren natuurlijk) haha.

Ik ben niet zo van het delen van mijn kids op internet maar kwam wel een vergelijkbare video tegen (en ook een hele leuke!). Dit tafereel is heel herkenbaar bij ons thuis... Watch and laugh!

Maar ben ik hierin de enige? Mijn man vind dat ik een beetje overdrijf en ook bij vriendinnen hoor ik het niet zo vaak terug. Hoe zit dat bij jullie? Vinden jullie het EN gezellig tafelen EN verantwoord eten neerzetten EN zelf ook nog relaxed zijn ook niet reuze moeilijk?

9 jaar geleden

Klinkt heel herkenbaar dit stukje. Ik ga er maar vanuit dat het vanzelf beter wordt hihi

9 jaar geleden

Ja ik vind het ook niet makkelijk maar ik heb wel gemerkt hoe moelijker wij doen hoe meer onze zoon moeilijk gaat doen. We trekken ons er tegenwoordig niet zoveel meer van aan en dat werkt. Vaak denk ik van mmm 2 1/2 boterham met veel gezonde dingen en zijn fruit 's morgens ach laat maar. Als het echt te weinig is dan wil ik wel eens youghurt met haver en speltvlokken en rozijnen geven maar je kan weinig doen als ze niks willen of van plan zijn om je eethoek te "schilderen". Wel eet hij met zijn handen, lepel of vork maar net hoe zijn pet staat en die lepel moet dan ook nog eens de grote mensen lepel zijn anders kunnen wij onze lepel afstaan. Zo af en toe, als ik zin maak dan maak ik zijn favorite recept klaar, bruinebonen met appel, rundvlees en tomaat, en dat gaat bijna helemaal schoon op.

9 jaar geleden

Die van ons eet maar wat hij wil, de discussie win je nooit gevolg ene dag eet hij goed de andere dag alleen zijn vlees of zelfs alleen de vla so be it. Hij eet voldoende andere dingen, dol op fruit dus lekker boeiend het avond eten, het is tenminste gezellig aan tafel! En de hond zit er graag onder!

9 jaar geleden

Ik herken het niet, maar heb voordat de uk geboren werd mij heilig voorgenomen om mij aan tafel nooit te ergeren. Nu zijn hebben wij ook geluk gehad met een kind wat alles dat op tafel staat uit wil proberen. Het ene vind hij lekkerder, het andere minder. De ene keer eet hij alleen z'n vlees, de andere keer moet het vlees het onderspit delven voor de broccoli. Wij hebben zo'n abonnement op zo'n maaltijd box, blijkt dat die smurf van ons net zo smakelijk van de quinoa met veldsla geniet als van pasta of boerenkoolstamppot.