Snap
  • Kind

Peutersbijeen voor de 3 jarige kindjes!

Peutersbijeen is voor de 3 jarige kindjes om ze te laten wennen op de basisschool. Iedere 3e woensdag middag van de maand!

Na de zomervakantie van 2015 mag Ashley pas naar de basisschool. Eigenlijk is ze er nu al aan toe en vraag me geregeld. Ik zei tegen Ashley dat ze na de zomervakantie naar de basisschool mocht. Nu vroeg ze me in de kerstvakantie dat ze na deze vakantie al naar de basisschool mocht.

Nu hebben ze op de basisschool waar Ashley straks naartoe gaat een peuter uurtje. Iedere 3de woensdag van de maand, mag je 3 jarige kindje s’middags een uurtje in het lokaal van groep 1 komen om daar te gaan wennen. Ze kunnen er van alles doen. Knutselen, kleien, kleuren, knippen in de poppenhoek en nog veel meer. En papa of mama mogen ook meekomen. Je mag als ouder blijven, maar mag ook even naar huis.

Vanaf september gaan we trouw elke maand heen. Het is iets waar Ashley echt naar uit kijkt. Ten eerste is er dezelfde juf als haar grote zus Amy en ten tweede ze gaan bijna elke keer gymen en dat vindt Ashley prachtig.

Meestal zijn er zo rond de 3 a 4 kindjes bij de peuterbijeen, maar afgelopen woensdag waren er maar liefst 6 kindjes, het was dus een gezellige boel. Ashley liep al snel naar de juf toe om te vragen wanneer ze gingen naar de gymzaal gingen, maar helaas gingen ze dat vandaag niet doen.

Ashley was deze keer aan het kleien geweest en ging met het vergrootglas in het aquarium kijken naar de kikker en het slangetje. De laatste 5 minuten ging de juf een verhaaltje lezen en moesten de kindjes in de kring zitten. Toen ze naar huis gingen deed de juf het net zo als ze het straks in groep 1 ook moeten doen. Netjes achter elkaar aanlopen, zodat de juf overzicht op haar groep heeft.

Hier onder even 2 foto’s die de juf gemaakt heeft tijdens de peutersbijeen 

9 jaar geleden

Wat leuk! Dan is het tenminste niet gelijk zo'n grote stap om ineens naar de basisschool te gaan.