Snap
  • Kind

Peuterpubertijd........het lijkt wel eeuwig te duren

Mijn oudste zoon is 2,5 en man man het is er echt geen met een hele sterke eigen wil. Gebeurt het niet op zijn manier?? berg je dan maar ;-)

Ik heb al een tijd geen blog geplaatst. Het was de bedoeling om minimaal 1 keer per week een blog te plaatsen maar helaas is door alle drukte het erin geslopen dat ik s'avonds uitgeblust op de bank zit en denk: 'ach morgen maar'. Dus hier zijn we weer 2 maanden verder heb ik toch maar weer besloten om nu toch echt weer een blog te plaatsen.

Waarom zit ik elke avond uitgeblust op de bank?? Nou eigenlijk is dit heel simpel, mijn oudste zoon heeft last van een in mijn ogen ernstige vorm van peuterpubertijd en alles wat daar bij hoort.

Zodra meneer zijn zin niet krijgt of dingen gaan niet op zijn manier is het gillen/schreeuwen geblazen, en niet op de zachte manier nééé op de manier waar menig jodelaar jaloers op zou zijn! Dat er zoveel geluid uit zo een klein lijfje kan komen heb ik nooit geweten. Ook zijn jongste broertje moet het regelmatig ontgelden, dan word er weer boven op hem gelegen of er worden zomaar weer tandjes in zijn rug gezet. Gelukkig gebeurt dat laatste nooit erg hard maar toch, zijn broertje heeft namelijk ook het zelfde stemgeluid en volume ;-) af en toe is het een wonder dat ik nog geen klagende buren aan de deur heb gehad. En dan hebben we natuurlijk nog het eten, het liefst overleefd meneer op een halve boterham, gewoon omdat hij weigert toe te geven en mama natuurlijk niet mee wilt werken en wat anders zoals chips wilt voor schotelen :) 

Het is een schat van een jongen maar af en toe is tot 10 tellen zelfs bijna te weinig. Het is jammer en soms maakt het me ook wel verdrietig en een beetje boos dat het elke dag zo een strijd is om dingen gedaan te krijgen bij meneer. Maar ach dan s'avonds als ook hij uitgeblust in z'n bedje ligt omringt door alle dino's tja dan smelt mijn moeder hart toch weer en ben ik allang alweer vergeten wat voor stoute streken hij die dag heeft gedaan :) 

Voor nu een korte blog want terwijl ik dit aan het type ben is er alweer een hele strijd gaande in de woonkamer tussen dreumes & peuter wie nou dat ene stukje duplo mag ;) het is maar een fase toch?

Fijne zondag alle mama's!!!!!

8 jaar geleden

Daar heb je gelukkig helemaal gelijk in, door de leuke en gekke dingen die ze doen ben je meteen weer vergeten dat ze soms ook het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen haha. Ik denk dat er bij elke leeftijd wel een nieuwe uitdaging staat te wachten :)

8 jaar geleden

Het zal best een fase zijn, maar dat is een schrale troost als je er middenin zit. Ik vind opvoeden nog steeds niet makkelijk en van tijd tot tijd vraag ik hulp en advies van professionals omdat ik het dan even niet meer weet. Ik heb er maar eentje en ik kan me voorstellen dat het heel zwaar is om zo'n strijd te stoppen. Vermoeiend. Gelukkig brengen kinderen ook veel leuks in je leven, dus dat maakt het beter vol te houden.