Snap
  • Kind

Pesten. zelfs onder hele jonge kinderen.

Bizar. Pesten, zelfs onder erg jonge kinderen tegenwoordig de orde van de dag.

Fiets ik maandag ochtend met mijn dochter richting de gastouder, vang ik een gesprekje op tussen 2 jonge meisjes die stil stonden op het fietspad vlakbij de basisschool.

"Je moet mij beschermen hoor! van huppeldepup moest ik de ipod meenemen maar dat heb ik niet gedaan, en nu wil ze mij slaan!" 

Wait whut!? Serieus? 

Is dit vandaag de dag echt de normaalste zaak van de wereld? Verbijsterd fiets ik door. 

Oké ik weet natuurlijk wel dat er gepest word. Dat gebeurde "vroeger" ook al. Maar echt al zo jong? Dat had ik dan weer niet verwacht.

Ik kan mij trouwens niet herinneren dat het bij mij op de basisschool zo ging. In ieder geval niet voor groep 8. Deze meisjes waren ongeveer een jaar of 6/7 oud! 

Ik had gewoon niet verwacht er van zo dichtbij al mee geconfronteerd te worden. Wel ben ik er bewust mee bezig. Ik leer Vanessa dat ze absoluut niet mag pesten! Nooit! Dat pesten echt "not done" is. en als mama er ooit lucht van krijgt, ze absoluut nog niet jarig is!

Daarbij mag ze van mij wel terugslaan. Kinderen zijn nou eenmaal wreed en voor jezelf opkomen en niet over je heen laten lopen vind ik erg belangrijk. Actie reactie, maar nooit vanuit jezelf.

Besteden jullie aandacht aan pestgedrag binnen de opvoeding?

7 jaar geleden

Vroeger was het echt niet anders hoor. Ik ben gepest geworden vanag de kleuterschool tot en met de middelbare school. Als ervaringsdeskundige legt ik uit wat pesten met de ander kan doen. Hopelijk leren de oids daar wat van.

7 jaar geleden

Pesten begint al op de kleuterschool zo hoorde ik een kindje tegen mijn zoontje zeggen als je je knikkers niet aan mij geeft kom je niet meer op mijn kinderfeestje pff kind was 4 oké bijna 5 ongelofelijk !! ik heb mijn zoontje beetje gepakt en gezegt dat als ze zo deed er straks niemand op haar feestje wil komen dat het niet aardig is. Zelfs op de kleuterschool worden kinderen buitengesloten en ik vind dat sommige leraren dat veel te laat inzien of inspringen

7 jaar geleden

Had het er zo'n uurtje geleden juist over. Ze hadden een boek mee over pesten en had dit voor slapen verteld. Spraken er nog even over. Ze kwamen zelf tot het besluit dat iedereen anders is en dat goed is. Maar jezelf verdedigen vonden ze toch ook wel belangrijk.

7 jaar geleden

Mijn oudste zoon begon ook iemand te pesten alleen had hij pech dat ik in de buurt was ????heb hem erop aangesproken dat ik zulke dingen niet wil horen