Snap
  • Kind
  • flaporen
  • opmerkingen
  • Onzeker

Persoonlijke Dumbo

Mijn ‘persoonlijke dumbo’ is nu het knapste kind dat er is.

Voordat ik bevallen was, was ik een van die gekke mama’s die al aan het flippen was over het feit dat ze mogelijk een lelijk kind op de wereld ging zetten. Oh wat had ik daar een schrik voor! Want ja het is gokken he, even een daadje en voor de rest hopen dat het gezond is en een beetje een mooie mengeling is van u twee.

Maar goed buiten dat feit waren we net als iedereen de gelukkigste ouders ter wereld toen ik bevallen was van ons prachtige zoontje! We zaten op de roze wolk en vonden ons kind natuurlijk het mooiste kind dat er was. Toen kwamen de kraambezoekjes, tussen alle wensen, kussen en knuffels door viel er af en toe ook een stilte of een gekke opmerking.

“Hij heeft wel grote oren he” “Dat zijn haren maar snel groeien zodat het zijn oren kan bedekken” “Oh hij heeft wel wat flaporen, van wie zou hij dat hebben?” “Je hebt gewoon uw persoonlijke dumbo!”

Mensen zijn hard en denken absoluut niet na. Vooral die laatste opmerking deed echt pijn. Waarschijnlijk hebben deze personen zelf geen weet meer van het feit dat ze dit hebben gezegd of was dit niet zo bedoeld ... maar toch. Als jij dit vind, denk dit dan maar zeg zoiets niet tegen de ouders. Houdt zoiets voor jezelf.

Zoals eerder vermeld was ik al onzeker en deze opmerkingen maakte het nog erger. Ik had al opzoekwerk gedaan naar de operatie voor flaporen en vanaf welke leeftijd dit kon. Ook had ik me al ingelezen in een oorverkleining en was ik al van plan om dit samen met de oorcorrectie te doen. Ik heb hier tranen voor gelaten, ik voelde me gefaald, het was onze fout. Wij zijn de ouders en hebben hiervoor gezorgd. Mijn kindje heeft te grote oren en flaporen ...

Tot de dag van vandaag heb ik het er soms nog moeilijk mee met het feit dat Ceres wat ‘grotere’ oren heeft. Maar ik kan het loslaten. Hij is ook over de flaporen heen gegroeid en is nu een prachtige peuter waar ik zó ontzettend verliefd op ben!

Conclusie van dit verhaal, houdt zo een opmerkingen voor jezelf. Jij mag dit gerust denken en vinden maar je moet deze gedachten niet delen met de wereld. Ook zeggen deze opmerkingen uiteindelijk meer over de persoon zelf dan over ons prachtige zoontje. 

3 jaar geleden

Wat ik er zo gek aan vind, is dat ik blijf kijken maar echt een prachtig lachende peuter zie. Zeker niets dat de moeite waard is om zo een grove opmerkingen over te maken. Veel geluk samen.

3 jaar geleden

Geniet maar van je prachtige kind, het blijft bijzonder dat mensen maar denken te mogen zeggen wat ze willen. Het is hun tekortkoming niet de jouwe.

3 jaar geleden

Nou ik vind het een prachtig kindje om te zien dus ik snap het probleem niet eens.

3 jaar geleden

Wat een knapperd! 😍