Snap
  • Kind
  • Mama
  • Nieuws
  • kind
  • opvoeding
  • opvoeden

Opvoeden

Geen makkie
Elketje3's avatar
6 jaar geleden

Ben blij dat ik niet helemaal alleen ben die deze gevoelens soms heeft.Ik moet idd digitale gedachten wat aan de kant zetten en gewoon terug mezelf iets gunnen zal men best doen lol maar zal niet in 1,2,3 lukken denk ik.

Katie.11's avatar
6 jaar geleden

Zeker herkenbaar. Ook het verschil tussen je rol als mama bij de eerste en de tweede. Ik vond dat in het begin ook moeilijk. En nog vraag ik me weleens af of de tweede wel genoeg aandacht en liefde van me krijgt. Ik denk dat het belangrijk is dat je het een beetje loslaat. Je houdt veel van je kinderen dus je doet met ze wat je kan. Soms is het emmertje even leeg en ben je na je werk op. Ik laat ze dan ook gewoon zelf spelen hoor. Op andere momenten haal je dat weer in, maar je kunt niet alles perfect doen. En de tweede heeft niet de aandacht die de eerste kreeg als baby. Envanaf de tweede heb je het zo druk, dat je zelf een beetje verdwijnt en meer verlangen krijgt om wat meer te ontwikkelen enzo.. probeer in je werk wat extra uitdaging te zoeken binnen je uren? Een avond opleiding? En idd tijd met vriendinnen. Af en toe een avondje. En een schoonmaakster! Ik heb 1x per 2 weken, zo fijn. Ik ben namelijk geen perfecte moeder dus ik trek dat huishouden r gewoon soms niet bij, zeker niet nu ik zwanger ben van de derde. Dus wees niet zo streng voor jezelf, vertrouw op de liefde voor je kinderen en laat het perfecte plaatje los. Balans tussen al die dingen is beter dan de perfectie blijven zoeken en dus altijd een schuldgevoel hebben. Succes!

Elketje3's avatar
6 jaar geleden

Hey dank je voor reactie, ik ben wel iets met de tips in de nacht.En het is misschien die eerste stap dien ik moet zetten.

anoniem2017's avatar
6 jaar geleden

Als jij meer tijd besteed aan jezelf dan word je waarschijnlijk de leuke moeder die je wilde zijn. Probeer je dochter terug naar haar bed te krijgen snachts. ( ik slaap beter tussen kinderen tussenin) Hier mogen ze tussenin na een nachtmerrie of als ze ziek zijn. Ben je te moe, leg een matras als overbrugging bij jullie op de kamer dat ze toch bij jullie in de buurt kan slapen maar dat jezelf toch slaapt. Ik doe ook niet veel dingen alleen voor mezelf. Maar ga wel een paar keer per jaar even winkelen. Bij papa zijn ze ook prima thuis. En dit jaar ben ik zelfs met een schuldgevoel een nachtje weg geweest en dus 2 hele dagen als mama zijnde niet thuis geweest. En het was stik gezellig. Voor mij en ook de kinderen hebben gewoon een leuk weekeinde gehad. Ik kan je schuldgevoel niet wegnemen, maar hoe vaker je toch iets voor jezelf doet. Hoe makkelijker het word. Nu gaan ze bij mij al naar school dus ik heb al redelijk veel eigen tijd

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Elketje3?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.