Snap
  • Kind
  • opvang
  • dagopvang
  • smallsteps

Opvang for fun

Wanneer je kindje toe is aan opvang

Wanneer je kind meer toe is aan de opvang dan jij zelf, dan wil je toch zeker wel je kindje tegemoet komen. Lola is inmiddels 1,5 en het was ons opgevallen dat zij erg veel plezier heeft in het spelen met andere kindjes. Onze keus om haar naar de opvang te brengen is dus absoluut niet praktisch bedoeld. Mijn vriend en ik hebben beide gescheiden ouders wat dus inhoud dat er vier setjes opa’s en oma’s tot Lola haar beschikking zijn. Opvang zat dus, maar bij de goed bedoelde lieve opa’s en oma’s zijn helaas geen andere kindjes terwijl Lola daar zoveel behoefte aan heeft. Nu ik dit zo type bedenk ik mij ineens dat we het toch ook wel heel erg praktisch vinden om Lola op een vaste dag op de opvang te hebben nu er een tweede meisje aankomt. Win-win dus.

Leuk en aardig dat wij dit willen maar eerst nog maar eens de je geschikte opvang vinden. Google: kinderopvang + naam woonplaats. Gelijk stond Smallsteps bovenaan. “Een groene en natuurlijke omgeving, met konijnen, kippen en hangbuikzwijntjes in de dierenweide naast onze tuin. Op ons kinderdagverblijf ervaart je kind de natuur. Helpen met voeren? Natuurlijk, dat mag! Ook de moestuin en de groentekas zijn straks bekend terrein: zaadjes in de grond stoppen, plantjes water geven en groeien maar!” Jullie begrijpen dat ik gelijk enthousiast werd toch? Scroll, scroll en scroll, klikt op aanvraag rondleiding. Dit ging erg makkelijk, ik kon vrij snel terecht voor een rondleiding met Lola. Diezelfde week zijn Lola en ik nog langs geweest om de opvang te verkennen en alle vragen te stellen die op mijn lijstje stonden. Het eerste wat mij opviel was het warme gevoel wat ik kreeg bij binnenkomst. Het personeel kwam zo vriendelijk en geduldig op mij over, precies de indruk die ik nodig had. Je laat tenslotte je kindje achter bij compleet vreemde (vaak vrouwen). Lola mocht ik even neer zetten in een klasje en zij keek niet meer naar mij om, ze was gelijk op haar gemak en druk bezig met spelen en vriendjes maken. Wat wil je nog meer als moeder?

Ondertussen kreeg ik alle nodige info, zowel de praktisch informatie over betalingen en beschikbaarheid als de mogelijkheid om al mijn wensen en behoeften door te geven. Lola mocht zo snel mogelijk een dagje meelopen en ik zou dan tussendoor komen voor het officiële intake gesprek.

Alles voelde goed en ik wist eigenlijk niet hoe snel ik Lola daar in wilde schrijven. Verder zoeken was voor mij niet meer aan de orde. Smallsteps is de opvang voor mij en dus ook voor Lola. Inmiddels gaat Lola nu ongeveer twee maandjes elke donderdag naar de opvang en hierdoor heb ik me time terwijl Lola op een steenworp afstand van mij vandaan is. Donderdag is mijn dag, donderdag is Lola haar dag. Iets waar ik zo tegenop keek is mij ontzettend meegevallen. Als zwangere vrouw je kindje voor het eerst “achterlaten” op de opvang… De tranen zijn mij gelukkig bespaard gebleven omdat ik wist dat Lola in goede handen zou zijn. Gedurende de dag krijg je een dag verslag met foto’s erbij. Wanneer je je kindje opkomt halen krijg je een uitgebreide overdracht.

Mocht je vragen hebben over deze opvang, stel ze gerust en ik zal eerlijk verder helpen met je zoektocht naar een opvang. Dit verslag is dan wel in samenwerking met Smallsteps maar dit proces had zich al plaats gevonden en is dus geheel objectief en informatief van aard.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Smallsteps

4 jaar geleden

😂 het is wat zeg!

4 jaar geleden

Hier ook drama. Zodra ze 4 is kan ze er eens op denk ik hahah.

4 jaar geleden

Hadden ze zo snel plaats voor Lola? Hier in Hilversum moet je je zodra je weet dat je zwanger bent al inschrijven :( dat blijkt trouwens voor de bso ook te moeten. Deden dit toen Jax 2 jaar was en nu is er geen plek 😨