Snap
  • ziekenhuisopnames
  • medicatie
  • kleinmeisje
  • grotezorgen
  • Slapelozenachten
  • Zotrotsopjou
  • houvanjou

Opname ziekenhuis

De opname en start medicatie

Maandag 01/05

Daar zitten we dan.

Afgelopen vrijdag was je MRI onderzoek en zodra de uitslag van de mri binnen was en die ‘goed’ was zou je opgenomen worden in het ziekenhuis om te gaan starten met de medicatie.

Vrijdag zijn we bijna de hele dag in het ziekenhuis geweest maar helaas hadden de radiologen geen tijd om naar de mri te kijken en zo gingen we vrijdag einde dag naar huis.

Voordeel hiervan was dat je het weekend even beetje bij kon komen van de mri en cardiologisch onderzoek en toen ging maandag ochtend om 11.15 de telefoon.

De mri was bekeken en er was een bedje voor je vrij.

We belde gauw je tante ( die we het weekend al gevraagd hadden om Standby te staan) om op je broers te passen en zodra ze er was gingen we naar het ziekenhuis.

Eenmaal aangekomen werden we naar je kamer verwezen en na de intake en een berg informatie had jij al weer honger dus ben ik je gaan voeden.

Het wachten was een op kinderarts om de laatste details voor je medicatie door te nemen en eerder mochten we dit nog niet gaan geven dus de medicatie zou opgestart gaan worden bij de volgende voeding.

Na je voeding nog meer informatie en een rondje over de afdeling om te laten zien waar alles is en ineens voelt het heel raar dat we met jou op een Emma-kinderafdeling liggen en er Ronald-Mc-Donald speelkamers zijn hier.

Even confronterend .

Als we met de verpleegkundige praten twijfelt ze of je de komende dagen van de monitor mag voor een douche of bad momentje dus papa en ik besluiten je nu nog even lekker in bad te doen zodat je iedergeval schoon bent en er de komende dagen tegen aan kan als je niet in bad mag.

Ik weet niet of het de kamer is, een ander badje of je gewoon te moe bent maar je geniet er niet van zoals je normaal doet en bent duidelijk wat uit je doen. We houden het kort en ik leg je daarna lekker in bed en je valt als een blok in slaap.

Na een kwartiertje komt de kinderarts binnen ( zal je altijd zien als je net slaapt) maar gelukkig mag je blijven liggen en komt ze vooral voor ons.

Het blijkt dat ze ook een hemangioom in je borstkas hebben gezien op de MRI en ook 1 achter je oog.

De noodzaak om snel de medicatie te starten is er dus zeker om te voorkomen dat één van de twee schade aan richt.

Oké, even schrikken weer maar duidelijke taal en goed dus dat we hier zijn.

Je bent zo moe van alle prikkels en het badje dat je je niet op de ‘gebruike tijd’ meld voor eten dus tegen 16.30 komt de verpleging binnen om je toch een beetje wakker te gaan maken.

Ze meten je bloeddruk en daarna krijg je de eerste dosis medicatie . Je neemt het wonderbaarlijk genoeg redelijk makkelijk tot je . Met een slangetje langs je speen zuig je het snel weg! Knap kind!

Je word aansluitend aan de monitor gelegd met 3 plakkers op je borstkas en een saturatiemeter aan je teen.

Inmiddels heb je trek dus ik kan je gelijk voeden.

Na de voeding komen ze nog 3x om het uur je bloeddruk meten en op 1x een wat lage onderdruk na komen ze nog een keertje extra maar het lijkt verder oké.

Ik krijg de opdracht om aan de bel te trekken als je kort ademig wordt, gaan zweten of bleek gaat zien en daarna vertrekt de verpleging.

Papa gaat naar huis naar je broers en we blijven samen achter.

De komende 4 dagen zijn voor jou en mij meisje. We gaan dit doen samen!

De eerste 3 dagen krijg je 1x per dag deze dosering en als dit goed gaat zonder gekke bijwerkingen ga je dag 4 in dosering omhoog. Als je dag 5 dan nog steeds goed gaat mogen we weer naar huis. Naar papa en je broers!

Tuurlijk komen papa en je broers ook hier langs maar we zijn veel op elkaar aangewezen de komende dagen.

Laten we er maar weer het beste van maken! 💖🥰

mama@PriVe's avatar
1 jaar geleden

Hopelijk blijft alles goed gaan en mogen jullie snel weer naar huis.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Lina1989?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.