Snap
  • Kind

Opgebiecht: mijn kind is lelijk

Nooit gedacht dat ik dit zou denken, laat staan erover schrijven... toch moet ik het kwijt.

Het is een periode in je leven, een periode waarbij overal om je heen de baby's uit de grond poppen. De een na de ander uit de vriendenkring krijgt een kindje en dan ben je zelf aan de beurt. 

Blij was ik toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, wat zeg ik, ik schreeuwde het van de daken! Fantastisch! Samen met mijn vriend zouden we niet langer een 'stel' zijn, nee we zouden een 'gezin' worden, wauw!

Tijdens mijn zwangerschap bevielen 2 vriendinnen van me, dus bezocht ik vol vreugde de babyborrel! En dan hoor je mensen het vaak zeggen (althans ik), "aaaah wat een scheetje", "wat is ze knap zeg!", "ja, echt een heel knap kind", "mooi mannetje zeg, echt de ogen van papa"... etc. etc. Ik doe hier altijd vrolijk aan mee, ook al vind ik echt niet ieder kind even knap, maja het is ook zo lullig om te zeggen dat het kind helemaal niet zo knap is. En als je niets zegt over 'hoe knap het kind is' voelt de moeder zich misschien ook wel bezwaard. Lastig allemaal....

Toen was het zover.. 2 maanden later mocht ik zelf eindelijk ons mannetje vasthouden! Eindelijk was hij er en wat was het een knappe.. uhm lieve baby.. Ja je hoort het goed, ons kindje was lief maar zeker niet knap. Maar huh, ik ben net mama en helemaal verliefd op mijn mannetje, hoe kan ik hem dan niet knap vinden? Je hoort moeders toch altijd zeggen dat ze hun kindje altijd super knap vinden en helemaal perfect.. nou mij hoorde je dat niet zeggen. Ons kindje was gewoon lelijk, niet alleen meteen na de bevalling, maar ook nog de weken erna.

Toen mijn vrienden op bezoek kwamen, kwam het welbekende riedeltje aan bod: 'wat een mooi mannetje zeg!', 'aaan wat een scheetje', 'wat is het een knapperd'.  O.k. ...je ziet toch wel dat hij echt niet knap is, ben nu maar eerlijk dacht ik dan. Voor wie zeggen mensen eigenlijk dat het kindje knap is? Wie houd je nu eigenlijk voor de gek? Ach, ondertussen zijn we 4 maanden verder en is mijn zoontje een stuk knapper geworden, hihi! En wat is het een scheetje, hij maakt met zijn streken (nu al) iedereen aan het lachen.. mijn kleine clown! 

Ik ben wel benieuwd naar of ik de enige ben die zijn kind niet echt knap vond..?  

1 jaar geleden

Je zou je EIGEN kind maar lelijk noemen, het is JOUW EIGEN kind, ik ga toch ook niet tegen mijn moeder zeg: 'Je bent lelijk.' Doe normaal, IEDEREEN is MOOI op ZIJN eigen manier!

1 jaar geleden

mijn kind is tering lelijk gelukkig is ze nu dood

1 jaar geleden

je bent blij dat je eigen kind dood is!

1 jaar geleden

WAT IS ER MIS MET JOU

3 jaar geleden

u bent dus een smerig wijf en door tering hoeren als u raken kinderen depressief

3 jaar geleden

Hallo Rianne. 2 maand geleden is onze knappe vent geboren. Je leest het goed... ‘knappe’ vent. Maar dat vind ik nu. Vlak na de geboorte zei ik tegen mij vriend dat ik ‘m eigenlijk niet zo heel mooi vond.... in ieder geval niet zo mooi als wij onze dochter vonden bij de geboorte. Zij kwam heel gaaf ter wereld, weinig rimpeltjes en een mooi vol gezichtje. Onze kleine man zat in de kreukels en had ruim een week nog echt een ingevallen bekkie. Hij trok altijd zijn onderlip naar binnen en tezamen met de rimpels leek hij net een opaatje. Wel was zijn kleur meteen heel mooi maar de rest kwam in de weken daarop ook vanzelf goed. Nu is hij de knapste baby op aard natuurlijk en ben ik helemaal verliefd op zijn grote blauwe kijkers :).