Snap
  • Kind
  • operatie
  • Psuedo

Operatie bruggetje strottenhoofd

Uiteindelijke is er een keuze gemaakt om eerst een bruggetje in zijn strottenhoofd te gaan creëren.

We weten waar we aan toe zijn, na de CT scan, die gelukkig goed was, hebben we tijdens een goed gesprek met zijn arts besloten om toch eerst te gaan voor een constructie van zijn strottenhoofd. Arts wil zeker weten dat hij zich niet verborgen verslikt, daarnaast kan het grote complicaties geven na de grote operatie.

Vorige week heeft hij de operatie gehad, er is een bruggetje gebouwd in zijn strottenhoofd met zijn eigen weefsel, dit is losgesneden en aan elkaar vast gezet, aan de zijkanten van het bruggetje zijn twee incisies gemaakt zodat hij niet nog benauwder  zal worden. 

De operatie is goed verlopen, al blijft het vreselijk om je kind onder narcose te zien gaan... 

Hij is rustig wakker geworden was niet heel benauwd maar heeft wel medicatie gekregen voor zijn vernauwing en hij was  behoorlijk beroerd van alles, hij is toch 2 uur onder narcose geweest en had behoorlijk last van.

Helaas zat het ons kleine aapje ook niet mee, we kwamen om 18 uur er achter dat zijn infuus niet goed zat en zijn arm helemaal vol was gelopen met het vocht. Met als resultaat een extreem dikke arm en heel veel pijn. 

Infuus heeft van 8.00 tot 18.00 erin gezeten en achteraf gaf hij continu aan dat ie pijn had aan zijn armpje? Doordat hij de hele dag boven op mij heeft geslapen en zijn arm helemaal ingepakt zat hebben wij dit helaas niet eerder gezien. Het heeft zeker nog twee dagen geduurd voordat al het vocht eruit was.

Nu zijn we ruim een week verder, helaas zien wij nog geen resultaat en verslikt hij zich nu ineens veel meer dan voorheen. Nu kan het komen omdat zijn lijfje aan een nieuwe constructie moet wennen en daar hopen we dan maar op. Over 5 weken zal de arts gaan kijken hoe alles eruit ziet d.m.v  een kijk operatie.

Hierna zullen wij opnieuw moeten gaan bepalen of de “grote” operatie eind augustus wel of niet door hoeft te gaan.. iets wat geen makkelijke keuze gaat worden en wij hopelijk hierbij een goeie ondersteuning gaan krijgen van zijn arts.