Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Op avontuur met de twins zonder kinderwagen.

Soms moet je dingen los laten, en nu is het tijd om de kinderwagen thuis te laten.

Spannend, we gaan zonder kinderwagen met de trein naar Amsterdam. Naar nichtje M. en babyneefje M in de zandbak spelen in het Sarphati park. Voor de tweeling allebei een eigen rugzakje met eten+drinken en tekenspulletjes in gepakt, mama's rugzak gevuld met verschoon spulletjes/extra schone kleren/extra eten/een foto toestel (zo'n leuke polaroid ding) en iphone met het reisschema geprogrammeerd.

In de vroege ochtend hop hop vanaf het nieuwe huis naar station lopen, tegenwoordig lopen we er in 10 min heen ideaal. Vervolgens op station, even een redbull voor mama gekocht (word een lange en vermoeide maar hele leuke dag) en extra flesje water voor de zekerheid. En dan op het perron kijken naar de treinen terwijl we wachten op onze trein, echt genieten voor de meiden. Nieuwe ervaring, nieuwe dingen die ze zien en vooral de dingen die ze mogen doen.

'Treeeiiiin, waar ben je??' roepen ze in koor. Daar is hij dan, zelf instappen en door de trein lopen op zoek naar een geschikte plek. Plekje gevonden, even installeren; jassen uit, jassen ophangen, tassen plunderen, tassen opbergen. En dan begint het... De kletsmajortjes komen los. Ze tekenen en kijken naar buiten of nieuwsgierig naar de medepassagiers, vragen aan mama vanalles en nog wat, heerlijk.

Op tijd beginnen met alles opruimen, inpakken en jas aantrekken. De trein uit, Lana mag uitchecken van mama en we lopen samen naar de tramhalte. Ondertussen luisteren de tweeling heel goed naar mij en allebei netjes handjes vasthouden, echt knap van ze.

Daar gaan we de tram in, plekje gevonden maar toen vond Nova het wel mooi geweest. Ze wilde niet meer zitten, nou dan maar staan (ja, slecht voorbeeld met schoenen op de bank maar nood breekt wet) terwijl mama haar vast houd. Nova en Lana mochten allebei op het knopje drukken om vervolgens uit te stappen bij de super smalle tramhalte's van Amsterdam en liepen we samen naar het Sarphati park.

Daar werden we opgewacht in de zandbak door tante M. en nichtje M. met schepjes & vormpjes en natuurlijk babyneef M. nog wel in de kinderwagen.

Het was echt een leuke avontuurlijke dag, waarbij de meiden echt goed hebben geluisterd en vooral genoten hebben van de vrijheid zonder kinderwagen.

Mama vond het op de terugreis minder prettig door de rot NS en hun onkunde maar dat heeft voor de twins de pret niet gedrukt gelukkig.

PS: dat foto toestel in de rugzak niet uitgeweest door de pret en lol vergeten te gebruiken.

9 jaar geleden

Wat leuk om te lezen zeg! Toch een heel karwei om met een tweeling op stap te gaan lijkt me! Elke keer word het weer een stukje makkelijker, hoe ouder ze worden hoe beter! Leuk hoor! :)

9 jaar geleden

Hahahah dat is zonde! die polaroid camera zijn echt suuper cool. Wat leuk zo die tweeling dat ze zo goed luisteren en zo lief elkaars handje vast houden. Heerlijk zo twee meiden. En een heel avontuur voor ze. echt heel leuk