Snap
  • Kind
  • Voeding
  • basisschool
  • onzekerheid
  • kinderfeestje

Onzeker meisje

5 jaar geleden

Als ze pas kort op de basisschool zit, zou ik me daar absoluut nog geen zorgen over maken. Het komt wel. Zeker in de kleuterleeftijd, zitten kinderen nog echt in de ik-fase. Ze wisselen dan nog best vaak in hun vriendschappen. Wat misschien helpt, is kinderen thuis uit te nodigen voor een speelafspraak. Geef het de tijd om te groeien. Volgens mij Heeft mijn dochter in groep 1 nauwelijks feestjes gehad. Pas daarna. Ze is zelfs gewisseld van groep en wordt nu best vaak gevraagd. Mijn dochter is rustig en bescheiden. Is geen popie-jopie meisje, maar wordt juist om haar rust (ook door ouders) door vriendinnetjes en vriendjes gewaardeerd...wat vooral belangrijk is, is dat je dochter zichzelf kan zijn..

5 jaar geleden

Wat je zelf al zegt, ze zit nog maar pas op school.. kinderfeestjes komen vanzelf wel ? jammer idd van de kliekjes maar dat loopt vanzelf wel los..

5 jaar geleden

Lief je reactie!! Jaa die kliekjes met moeders ken ik wel! Hier op school is het heel erg met de kliekjes en inderdaad die worden altijd bij elkaar uitgenodigd! Maar dat is inderdaad een goede manier om uit te leggen! Ze zit in een combi klas 1/2 dus de groepers 2 kennen elkaar soms al 3 jaar. Moeilijk voor een klein meisje om daar tussen te komen. Ik denk ook dat ik als moeder er meer moeite mee heb omdat ze zo zielig zei maar mama ik ben toch heel lief voor iedereen

5 jaar geleden

Het maakt niet uit of ze veel alleen speelt of graag alleen thuis. Ik heb 2 kinderen. De oudste heeft een paar vaste kinderen waar hij mee speelt. Ook het liefste bij ons, maar soms moet het ook bij een ander. Wij hebben de om en om regel bedacht de ene keer bij ons de andere keer bij het andere kindje. ( ondertussen is hij bijna 10) De jongste is een allemans vriendinnetje, speelt met iedereen, maar spreekt niet snel af, meestal bedenkt ze te laat dat dat gewoon kon. ( ze is nu bijna 8) Rond hun verjaardagen hebben ze ineens veel vriendjes op school, iedereen is aardig en wil met ze spelen. Maar ze worden hier ook maar 2 hooguit 3 x op een heel schooljaar uitgenodigd. Ik leg altijd uit dat de kindjes maar een bepaald aantal kindjes mogen uitnodigen en dat ze dan moeten kiezen. En hier zijn ook kliekjes moeders, die samen omgaan en dus die kinderen ook veel samen en dat zit dan ook in een kinderfeestje. Mijn oudste moet er 6 uitnodigen voor het feestje wat hij wil geven, nu kan er 1 tje niet en hij heeft geen idee wie hij nu nog moet vragen. Succes met het uitleggen. Fijn is het niet, waarschijnlijk als ze zelf een feestje heeft gegeven word ze volgend jaar terug uitgenodigd als je geluk hebt. Hier werkt dat in ieder geval niet zo.