Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • zomervakantie
  • zeeland
  • vakantieineigenland
  • Cadzand

Onze vakantie in eigen land

Geen Frans stokbrood, maar heerlijke Zeeuwse mosselen

Dit jaar gingen we zoals ik eerder schreef niet naar Frankrijk op vakantie, maar naar Cadzand. Tegen de tijd dat we bijna gingen hadden we toch de gedachten om gewoon naar Frankrijk te gaan, het leek ook gewoon te kunnen. Maar de keuze was gemaakt, wij gingen lekker aan zee genieten! Een beetje bang voor het weer, maar we hadden er vooral heel veel zin in. 

Met het weer hadden we ontzettend geluk. Drie weken zon en maar drie keer een klein buitje. De nachten waren wel best fris in de tent, maar een extra deken bood de uitkomt en vanaf de eerste dag was iedereen team uitslaap! Ik zeg ultiem vakantie feeling! 

We zaten met de camping tegen de duinen en waren binnen no time op het strand. Op het strand waren we dan ook bijna elke dag te vinden. Schelpen zoeken, zandkastelen maken, wijntje voor papa en mama en heel veel ijsjes eten, dat was wel een favoriete dagindeling. 

We wilde ook graag wat van de omgeving zien en uitjes werden gereserveerd, dit was ook verplicht vanwege Corona. Ook de dorpjes in de buurt brachten we een bezoek. We vonden het in sommige dorpjes best druk, de aangegeven looproutes werden door vele genegeerd en soms leek Corona helemaal niet te bestaan als je zo rondkeek. Het uitje naar Neeltje Jans viel ons (papa en mama) een beetje tegen, maar gelukkig hadden de kinderen een leuke dag en tja daar doe je alle voor toch 😉

Op de camping kregen de kinderen steeds meer vriendjes en de kinderen waren het liefst non stop aan het spelen. Ook rust voor papa en mama haha... Ik was inmiddels aan mijn tweede boek begonnen en in totaal drie boeken op vakantie uitgelezen! Dat voelt voor mij echt als vakantie. Even echt helemaal niks, ontspannen met een boek in de zon en helemaal ideaal met een wijntje erbij. De kinderen waren ook echt ontspannen. Ze speelde fijn, lachte veel, gingen laat naar bed, maar sliepen dan ook fijn uit. In de ochtend gingen ze altijd de broodjes halen en hoera dat we het koffie apparaat mee hadden genomen en lekkere koffie hadden in de morgen. 

Vakantie in eigen land is heel goed bevallen, mede door het fijne weer en de zee en het strand hebben voor mij toch echt iets magisch. De kinderen vonden het ook super en mooie herinneringen zijn gemaakt. We hebben allemaal genoten, maar toch.. kijk ik heel erg uit om volgend jaar gewoon weer naar Frankrijk te gaan. 

Zijn jullie al op vakantie geweest? 

Liefs,

Janneke 

Snap
Snap
Snap
Snap