Snap
  • #loensen
  • kinderbrillen
  • Oogafwijking
  • scheelkijken
  • Moedergevoel

Hoe wij er achter kwamen dat Loïs slecht(er) ziet

Loïse heeft een cillinderafwijking dus ziet niet scherp

Wij zijn we met Loïs na het ziekenhuis gegaan. Voor een oogonderzoek. Want wij hadden eigenlijk al vanaf Loïs geboorte een vermoede dat er iets was met haar oogje(s). Ze loensde af en toe met haar linker oog. Bij iedere bezoekje bij de cb kwam het onderwerp na boven en bij twijfel mochten wij altijd extra komen om te onderzoeken. Maar kwam steeds niks uit en ging eigenlijk steeds met gevoel na huis dat het niks was om gerust te maken. Tot dat ze weer begon te loensen, en de laatste keer erg in bleef hangen. Verder merkte we dan ook niks opvallends aan haar. In onze beide familie's komt slechter zien veel voor dus kans is er dat Loïs dit ook heeft geërfd. Wij hebben uiteindelijk besloten en aangeven dat wij graag een doorverwijzing willen, zal dat niet lukken dan via maar de huisarts. We hadden een vervangende jeugdarts en die verwees ons gelijk door. Zo fijn, dan konden we dat eindelijk uitsluiten.


Wij konden alleen pas 3 maanden na doorverwijzing terecht bij het slingerland ziekenhuis, oogheelkunde. Ze hebben bij Loïs een druppelonderzoek gedaan, daarmee kunnen ze de oogsterkte meten. Een normale oogmeting is lastig bij kleine kinderen. Uit die onderzoek bleek dat ze niet scherp ziet.


Wij zijn de volgende dag gelijk na de opticien gegaan om een bril uit te zoeken.. Nou dat is vrij lastig om ook nog een mooie bril uit te zoeken die goed past op haar kleine fijne gezichtje. Maar gelukkig op fijn advies zijn we toch goed geslaagd. Want een bril moet natuurlijk perfect passen maar als die nou ook mooi staat op dat kleine snoetje dan maakt het helemaal niet uit om een bril te dragen. Maar juist super leuk!

Loïs heeft een cillinderafwijking dus ze ziet niet scherp en krijgt een vervormd beeld door


Toen we de bril gingen ophalen. Och dat gezichtje van haar sprak boekdelen. Ze merk ineens dat ze beter ziet en erg fijn vind om een bril te dragen.. En dan denk ik maar blij dat ik mijn moedergevoel ben blijven volgen. Wij blijven nog onder controle en mogen over 3 maanden weer terug bij de oogarts.


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Onze zoon heeft ook een bril sinds hij 3 jaar oud was. Na een vroege test bij het consultatiebureau omdat papa vroeger een pleister op zijn oog heeft gehad, bleek dat onze zoon aan 1 kant ook minder goed zat. Na een test met oogdruppels en meetapparatuur bij de oogarts bleek inderdaad dat hij een bril moest en sinds de dag dat hij die draagt gaat het super goed! Wel doen wij de vervolgafspraken nu bij de opticien waar ze ook een optometrist hebben en niet meer in het ziekenhuis. Dit omdat het voor onze zoon die nu 4 is veel prettiger is. Het is persoonlijker en hij hoeft niet meer naar zo'n groot ziekenhuis waarin hij in wachtkamers zit tussen allemaal oudere mensen. Dit is sneller en fijner voor hem en hij vindt de controles en druppels ook helemaal niet erg zo.

1 jaar geleden

Wat een pracht meisje hebben jullie❤️

1 jaar geleden

Lief, dankje wel