Snap
  • Kind

Onze dochter is s'nachts bang

De laatste week wordt onze dochter van 2,5 s'nachts wakker. Ze schreeuwt dan alles bij elkaar en de lamp op haar kamer moet aan.

Ze slaapt in een juniorbed en doet dan zelf haar lamp aan. Als we de lamp uit doen gilt ze nog harder. Er zit een nachtlampje in het stopcontact en ook heeft ze een ander nachtlampje op haar kamer staan. Maar het helpt niets. Ze blijft maar schreeuwen "ik kan niets zien, lamp moet aan". Haar kamer is niet echt donker, nooit geweest ook. We hebben nu wel gemerkt dat ze rustiger wordt als we het rolgordijn omhoog doen. Maar of dit nu de oplossing is? Vannacht was het weer raak, toen kwam ze naar ons gerend en wilde ze perse bij ons slapen. Dat hebben we niet gedaan, ik heb haar terug gebracht naar haar eigen bed. Met de lamp aan viel ze zo weer in slaap. We hopen maar dat deze gril overgaat. Onze dochter is al van kleins af aan wakker als pappa naar zijn werk gaat (6 uur smorgens). En daarna slaapt ze niet meer. Veel slaap krijgt ze onderhand niet meer, want het middagslaapje doet ze ook nauwelijks meer. 

9 jaar geleden

We zijn er waarschijnlijk achter wat het "probleem"is. Ze heeft laatst bij mijn schoonouders geslapen en zij hebben de lamp op de kamer aangelaten. Snachts werd onze dochter wakker en toen hebben ze haar bij zich in bed genomen. Gelukkig lijkt het nu beter te gaan. Vannacht werd ze wel wakker, schreeuwde ze, maar toen ik bij haar kwam sliep ze al weer.

9 jaar geleden

We willen haar niet in bed nemen omdat we dan bang zijn dat ze dan helemaal niet meer op haar eigen kamer wil slapen. We zijn er waarschijnlijk achter wat het "probleem"is. Ze heeft laatst bij mijn schoonouders geslapen en zij hebben de lamp op de kamer aangelaten. Snachts werd onze dochter wakker en toen hebben ze haar bij zich in bed genomen. Gelukkig lijkt het nu beter te gaan. Vannacht werd ze wel wakker, schreeuwde ze, maar toen ik bij haar kwam sliep ze al weer.

9 jaar geleden

Jeetje.... Vervelende periode, maar ook dit gaat weer over ;) Wij hebben ook een tijdje zo gelopen, met onze zoon, toen hij nog kleiner was. Dan zijn ze overal bang voor, zien van alles, maar moeten zelf weer vertrouwen krijgen in hun omgeving. Dus idd beter in haar eigen bedje slapen, anders ga je het probleem alleen maar verleggen en dan maar met een lampje of het rolgordijn een stukje omhoog. Als ze dan wel slaapt..... Gaat vanzelf weer over, de aanhouder wint ;) Sterkte!!

9 jaar geleden

Agos. Arm ding. Is er een reden dat je haar niet bij je in bed wilt? Niet dat het mij aangaat natuurlijk. Wij co-slapen, heerlik rustig voor iedereen. Alle licht aan is wel veel, maar als het helpt? Klinkt wel alsof ze echt nare dromen heeft, dus ik hoop voor haar dat de oorzaak van die nare dromen snel verdwijnt en jullie allemaal weer een beetje lekker kunnen slapen.