Snap
  • Kind

Ons mupke slaapt iets beter, tips van Mamaplaats

Alle tips die ik gekregen heb als reactie op mijn blog hebben we bekeken en ook aangepakt!

Hoi, 

Als eerste wil ik jullie allemaal bedanken voor alle reacties en tips die ik heb gekregen van het niet slapen van onze dochter. 

Het leuke is dat ik jullie kan vertellen dat het iets beter gaat, er zijn al nachten dat ze door slaapt. Wat hebben we er nu aan gedaan. Ik ben met haar wederom naar huisarts gegaan. Hier mijn zorg uitgesproken. Ze heeft geluisterd en mij doorgestuurd daar het ziekenhuis. Dat was voor mij wel een gevoel van Pfff ziekenhuis, help er zou toch niet echt iets zijn. na 1 week kon ik daar al terecht, ze hebben haar daar 2 nachten ter observatie gehouden, na allemaal vragenlijsten en testjes. 

Uit die testen is niets gekomen waar reflux of allergieën naar voren kwam. Dus dat was voor mij al een geruststelling, ze had geen "pijn". Maar wat was het dan. In die slaapobservaties kwam naar voren dat ze extreem haar dag verwerkt, droomt, en haar slaapfases heel onrustig zijn. en in de fases waar je weer heel oppervlakkig slaapt ( dit hebben wij ook) wordt zij steeds wakker. Dat heeft het ene kind wel en het andere kind niet. sommige kinderen komen dan makkelijk in slaap, maar ons mupke, ook door toedoen van ons want het is een stuk gewenning, komt dan moeilijk in slaap. 

We gingen naar huis van Tja het is zo. Toch liet het mij niet los. 

uiteindelijk zijn we toch weer naar de chiropractor geweest. daar hebben we nu 4 behandelingen gehad ivm met een heupje wat vast zat en het nekje. Ik mag niet te hard gillen maar onze dochter slaapt nu al 4 nachten door! 

Ik denk dat het een combinatie is, wij zijn een stuk rustiger als ouders, niet meer "bang" voor de nachten. Nu we weten dat het niets is waar zij pijn van heeft, zijn we een stuk strikter van bedritueel en dan ook nog het stukje "blokkades" die de chiropractor heeft opgelost. Ze vraagt nu zelf soms "mama naar bedje?" Ik blijf dan wij bij haar tot ze slaapt maar dat vind ik dan niet zo erg. 

Nu het goede weer eraan komt ben ik helemaal happy, veel buiten veel spelen en lekker moe worden dan slapen ze vanzelf wel. 

Nogmaals Bedankt allemaal voor de tips!!!!

marajella's avatar
9 jaar geleden

Dat hoop ik ook :)

marajella's avatar
9 jaar geleden

Dat hoop ik ook :)

's avatar
9 jaar geleden

Wat goed om te horen! Vaak zijn er toch bepaalde factoren die ervoor zorgen dat je kindje niet goed slaapt. Fijn dat er nu goed naar gekeken is. Serieus genomen worden scheelt al een hele hoop! Hoop heel hard met je mee dat het niet bij deze 4 nachten blijft :)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij marajella?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.