Snap
  • Kind
  • #onderzoeken
  • ontwikkelingsproblematiek
  • kinesist

Onderzoek motorische vaardigheden

Het eerste onderzoek bij de kinesist is achter de rug. Veel over het onderzoek kan ik niet zeggen, aangezien ik er niet bij ben gebleven.

M. haar motorische vaardigheden zijn getest, zowel grofmotorisch als fijnmotorisch.

Op het einde van het onderzoek bevestigt de kinesist eigenlijk wat we al weten. Grofmotorisch is er een achterstand. M. kan geen ballon vangen (laat staan een bal), als ze gooit heeft ze totaal geen besef van richting. Het projectiel vertrekt uit haar hand en daarmee is alles gezegd. Dit kan alle kanten uitvliegen: hoog, laag, links, rechts, recht omhoog, achterom... Waar het ook maar uitkomt. En zo zijn er nog zaken waar het niet vlot gaat. Verdere begeleiding zal nodig zijn.

M. haar fijne motoriek nog "aanvaardbaar" voor haar leeftijd. Voorlopig moet hier nog niet verder aan gewerkt worden, maar het moet wel in de gaten gehouden worden. Dit klinkt dus ook niet zo positief :(

Maar dit alles past opnieuw in het verhaal van autisme, dus dti brengt ons hopelijk weer een stap dichter bij definiteve diagnose.

Normaal gesproken zou M. ook reeds een onderzoek bij de logopediste hebben gehad, maar ziekte heeft dit doen uitstellen. Later meer hierover. Eenmaal dit onderzoek ook heeft plaatsgevonden, kunnen we terug naar de psycholoog om alle resultaten nog eens te bespreken.