Snap
  • Kind
  • haar
  • Pesten
  • prachtig
  • ginger
  • rood

Nederland bemoedigt roodharige Julian (7)

Het Facebookbericht van moeder Sanne is al 230.000 keer gedeeld.

Moeder Sanne Nederlof uit Lekkerkerk had het vorige week helemaal gehad met de kinderen die haar zoontje Julian (7) pesten vanwege zijn rode haarkleur. Op Facebook deelde ze een bericht: "Hij wordt dagelijks gepest om zijn haarkleur of mag soms zelfs niet mee doen met buitenspelen. Ik hoop dat deze post massaal gedeeld gaat worden, zodat ik dit aan mijn mooie rooie kan laten zien". Inmiddels is de post al 230.000 keer gedeeld. 

"Het overvalt me"

Julian kwam thuis na het buitenspelen en vertelde zijn moeder dat hij weer was gepest. "Dan is opeens de maat vol. Toen heb ik dat bericht geschreven." Haar doel is inmiddels ruim behaald. Ze wilde haar zoon en andere roodharigen graag laten zien dat hun haarkleur juist supermooi is. "Het liep volledig uit de hand. Het overvalt me gewoon. Je beseft niet dat het zo breed wordt gedeeld als je zoiets online zet. Maar het wordt nu zelfs wereldwijd gedeeld."

Reacties

Haar zoontje Julian heeft prachtig rood haar, maar zo denkt hij er zelf niet over. ''Hij haat het, wil het liefst naar de kapper om het af te knippen óf te verven. Hij voelt zich lelijk en heeft er dagelijks verdriet om", schrijft Sanne in haar bericht. 

Onder het bericht stromen de reacties binnen. Reacties als: "Julian, je bent prachtig", "Ik ben jaloers!" en "Je rode haar is prachtig!". Het raakt moeder Sanne: ''De hele dag door heb ik Julian wat reacties laten lezen. Hij zei: 'Ik wist niet dat er zoveel mensen zijn die rood haar mooi vinden!'" Toch blijft Sanne kritisch: "Het probleem is hiermee niet opgelost. Pesten, op welke manier en om welke reden dan ook, kan iemand echt kapot maken."

Bron: AD