Snap
  • natuurspeeltuin
  • Uitjesmetkinderen
  • buitenspelen
  • avontuurlijkbuitenspelen
  • natuur

Natuurspeeltuinen

Voor kinderen die vies mogen worden

Natuurspeeltuinen; voor de ene moeder een nachtmerrie maar voor ons een feestje.

Onze Pip en Pia’s mogen vies worden.

Een natuurspeeltuin is leuk in de zomer maar kan net zo leuk zijn in de herfst. Trek oude kleren aan of een pak van spetterkids met grote kaplaarzen eronder en gaan! Heerlijk naar buiten toe.

Ben je nog niet overtuigd begin dan bij de Belhamel in Lage Zwaluwe.

De Belhamel heeft verschillende leuke activiteiten zoals spelen in het speelparadijs, bowlen en klimmen in een indoor klimbos. Bij mooi weer is de buitenspeeltuin met vaarvijver en blote voeten pad geopend. 

Snap

De Belhamel

Wist je dat prikkels onder de voeten ervoor zorgen dat kinderen beter slapen.

Een goede nachtrust gegarandeerd dus!


Speeltuin de Woeste Weide is bij ons om de hoek in Sliedrecht en is zeker een aanrader.

Een natuurspeeltuin gecombineerd met kinderboerderij. Met mooi weer zetten ze het water aan en kunnen de kinderen goud gaan zoeken. Het is niet heel groot maar wel erg leuk.

Snap

De Woeste Weide

Net zo leuk is natuurspeeltuin Het Weitje in Hardinxveld.

Natuurspeeltuin Het Weitje is een grote natuurspeeltuin met een vlot en een trampoline. Geen kinderboerderij maar wel helemaal voorbij het speelbos is er een imker met heel veel bijen en een vlindertuin.

Tuin van Floddertje In het Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs zit een leuk natuurspeeleiland waar je ook prachtig kan wandelen.

Snap

Tuin van Floddertje

Natuurspeeltuin De Speeldernis De natuur in. De Speeldernis in Rotterdam biedt zijn eigen speelgoed in de vorm van bomen en water en stenen, waardoor kinderen uitgedaagd worden om te klimmen, te rennen, te bouwen en te sjouwen, vies te worden en een schram op te lopen – al die dingen die horen bij het kind-zijn. Hutten bouwen, vlotten bouwen, diertjes kijken, zelf vuur maken en popcorn poffen: de natuur is de spannendste game die je de jeugd kunt bieden!

Belevenis Boerderij Schieveen

De Rotterdamse belevenisboerderij is voor jong en oud. Ravot in Speelnatuur van OERRR, knuffel met boerderijdieren of ontdek bloemen en planten in de tuin. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken


Snap

Barendbos en de Kleine Duiker

Barendbos in Barendrecht is een natuurspeeltuin vlakbij de kinderboerderij De kleine Duiker. Let op met oversteken want er ligt een drukke weg tussen. Neem je sportkleding mee want naast de natuurspeeltuin ligt een prachtig nieuw bootcamp parcour. Zomers kan je bij de kinderboerderij ook kano’s huren. Peddel door de Zuidpolder waar je ook prachtig kan wandelen en een koffie en thee kan drinken bij restaurant Polderzicht.

Snap

Merwelanden

De Merwelanden in het nationaal park de Biesbosch in Dordrecht.  Vanuit Sliedrecht kan je overvaren met de waterbus naar de Merwelanden wat behoort tot de Biesbosch.

Met de auto kan je er ook gewoon komen.

Zomers kan je er lekker zwemmen maar er zit ook een grote natuurspeeltuin bij waar je ten alle tijden kan spelen. Kaplaarzen aan en gaan. De Biesbosch is een prachtig en groot natuurgebied. Breng zeker ook een bezoekje aan het Biesbosch museum. Spot bevers in het beverbos en er zit ook een tof klimpark. Allemaal op loopafstand van elkaar.


Maar onze favoriete natuurspeeltuin blijft natuurlijk de Tiengemeten in Zuid Beijerland alleen gaat hij dit jaar weer niet open ivm zwemmersjeuk. Maar ook zonder de speeltuin blijft de Tiengemeten een mooi gebied om te wandelen.

Snap

Tiengementen

Net zoals de Drunense Duinen wat één grote speeltuin is, hier heb je geen speeltoestellen nodig want er staan genoeg bomen waar je in kan klimmen. Een groot gebied en wij wandelen vaak van de Roestelberg over de heuvel terug naar de Sandskaatsheuvel waar ook een grote speeltuin is voor die kinderen die energie te veel hebben zoals die van ons. Met slecht weer is er ook nog een binnenspeeltuin.

Wij zijn benieuwd of we jullie overtuigd hebben om een van deze toffe natuurspeeltuinen te gaan bezoeken!

En weet je zelf nog leuke natuurspeeltuinen vul deze blog dan zeker aan in de reacties.


Liefs van ons!

Wij zijn Michelle en Susanne, hebben in totaal 8 kinderen en delen al onze avonturen op Pip en Pia op Instagram.

Michelle heeft haar eigen praktijk Filosophia in trauma en stress release (via BRTT& Breathwork) en Susanne Blomsteel is kinderboeken schrijfster van het kinderboek ‘Een SynDroom’.

Trending op Mamaplaats: Single mama: dit had ik nooit kunnen bedenken

Joann123's avatar
1 jaar geleden

Wauw, dat ziet er allemaal ontzettend leuk uit. Leuk dat je dit met ons deelt❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Pip en Pia?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.