Snap
  • Kind

Naar de tandarts

Vandaag mocht ik weer voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts. Eerst op mijn kop gekregen dat ik toch nog beter en vaker moet gaan flossen en beter achterin mijn verstandskiezen aan de zijkant moet poetsen vanwege de tandplak, maar voor de rest was weer goed. Al 33 jaar volledige 'schade-vrij' (de verzekering zou me no-claim korting moeten gaan betalen :D ).

Bij Stella, mijn 16 maanden oude dochter die uiteraard ook mee was vandaag, poets ik al fanatiek bij het doorkomen van de eerste tand. Eerst met een baby tandenborsteltje en niet veel later met de electische tandenborstel voor kinderen. Op de verpakking staat dat hij voor een jaar of drie is geloof ik maar dat heeft meer met het apparaat zelf te maken. Het poesten gaat namelijk perfect! We hebben er ook een liedje bij:
De tandjes die poets je elke dag, de tandjes die poets je elke dag
Tandenborstel hier, tandenborstel daar
Dan even spoelen en klaar.

Ik herhaal dat liedje twee keer, en zing het vrij langzaam en dan hebben we goed de tijd om alles goed te poetsen. En dat gaat perfect! Liedjes zingen bij dingen die ze over het algemeen niet zo leuk vinden, doet echt wonderen :D
Ik hoop dat ze gezegend is met mijn gebit en niet met dat van haar vader (die heeft andere 'kwaliteiten' die ze hopelijk heeft door gekregen). Maar ja dat moeten we maar afwachten. We zorgen er in ieder geval voor dat ze goed poetst dan kan het daar in ieder geval niet aan hebben gelegen, mocht het niet goed zijn!

11 jaar geleden

De verkeerde blog doorgestuurd, dat was namelijk het vervolg. http://www.mamaplaats.nl/blog/kind/gezondheid-veiligheid-kinderen/ongelukjes-ehbo-kind/over-traumas-tandjes-en-de-tandarts/

11 jaar geleden

Ook ik hoop dat de meiden mijn gebit hebben,ha,ha: 38 jaar,0 gaatjes. Helaas hier wel tandentrauma`s ivm vallen ( Allebei ) http://www.mamaplaats.nl/blog/kind/ontwikkeling-kind/sociaal-emotionele-ontwikkeling-kind/over-traumas-tandjes-en-de-tandarts-2/

11 jaar geleden

Denk dat ik hier dat liedje ook maar eens ga proberen. abby vond het altijd leuk maar nu ze 2 jaar e 9 maand is is het een ''gevecht'' kost altijd erg veel moeite