Snap
  • Kind
  • verhuizen
  • #momlife
  • #Basisschool

Naar de Basisschool in coronatijd

Deel l

Een tijdje geleden schreef ik hier over het naar school gaan van Luca en hoe ik dat vond. 

Inmiddels zijn we een aantal maanden en is er enorm veel gebeurd maar ook veranderd in ons leven. Vlak nadat Luca naar school ging hebben wij besloten om te verhuizen van de stad naar een dorp. Dit allemaal toen er net Corona was in ons land. 

Luca zat toen ongeveer 3 weken op school en in die 3 weken werd het niet zo goede gevoel wat ik had over deze school helaas bevestigd. Eigenlijk wilde ik hem per direct van school halen, maar  in Den Haag is dat  niet zo makkelijk. 

Net na de eerste Corona gevallen in de voorjaarsvakantie besloot ik Luca thuis te houden, ik was namelijk in het begin best bang. Helemaal omdat Luca zijn longen heel erg gevoelig zijn wilde ik hem hier tegen beschermen en heb ik m na de vakantie niet meer naar school gebracht. Ergens was ik opgelucht. Dit gaf mij de tijd om alles op een rijtje te zetten. 

We hadden namelijk in de tussentijd te horen gekregen dat we definitief ons nieuwbouwhuis kregen. Dit bood natuurlijk  nieuwe kansen en ik kon Luca om deze reden naar een andere school doen. Maar het nieuwe huis is pas over anderhalf jaar klaar en omdat we ons huis direct wilden verkopen wisten we nog niet waar we in de tussentijd zouden komen wonen.  Het nieuwe dorp ligt namelijk niet direct naast de deur. Als we in Den Haag zouden blijven voorlopig zou dit beteken dat ik iedere dag een aardig stuk moest reizen als Luca daar al naar school zou gaan.

Toen alle kinderen in mei weer naar school mochten werd het ineens duidelijk voor me. Luca ging niet meer terug. Waar ik eigenlijk eerst had besloten hem voor die anderhalf jaar toch nog op zijn oude school te laten kreeg ik het ineens benauwd. Ik wilde hem koste was kost niet meer op die school hebben. Niet alleen omdat ik er geen goed gevoel over had. Wij kregen namelijk te horen dat de ouders niet meer op het schoolplein mochten komen en onze kinderen 30 meter vanaf de deur bij het hek moesten afzetten en zij dan zelf vanuit daar naar binnen moesten. 

Dit in combinatie met mijn gevoel wat ik had, wat vooral met de juf te maken had gaf de doorslag hem niet meer naar deze school te brengen. Niet mee naar binnen begreep ik nog wel, maar afzetten bij een hek ging mij te ver! Kindjes van 4, die net op school zitten vinden alles al mega spannend en dan nu dit er ook nog bij..

We moesten wel ineens snel schakelen, een andere school regelen in Den Haag was niet makkelijk dus ik ging er automatisch van uit dat dit in het nieuwe dorp hetzelfde zou zijn. Maar goed, hij is nog niet leerplichtig dus dan maar even een tijd wat missen dacht ik nog.

Niets was gelukkig minder waar, ze hadden plek na de vakantie! Mega opgelucht was ik.

Maarja dat reizen hé, half uur heen en terug en dat in de middag nog een keer! 

Gelukkig hoefde ik hier niet lang over na te denken en na het fijne gesprek op zijn nieuwe school was ik om. 

Hij gaat naar een nieuwe school! 

Hoe het daar nu gaat lees je de volgende keer!