Snap
  • Kind

Mooi rood is niet lelijk!

Ik heb 3 dochters, de jongste had een mooie bos haar toen ze geboren werd... dat was even anders, geen kale baby, maar wat een mooi koppie!

Mijn oudste 2 dochters hebben een andere papa dan de jongste.. maar toch waren mijn verwachtingen van de baby hetzelfde. Ze hebben immers dezelfde mama? Mijn man is opgegroeid met een bos donker haar en bruine ogen. Het laatste bezit hij uiteraard nog steeds ;-) 

Mijn oudsten zijn donkerblond en heel lichtblond. Nu vind ik dat natuurlijk heel erg mooi, maar we fantaseerden wel een beetje over een klein jongetje/ meisje met donkere haartjes en bruine ogen net als papa.. 

Omdat mijn grote dochters zijn geboren met een minimale hoeveelheid haartjes, had ik niet gedacht aan een baby met een volle bos haar, maar toen ze geboren was had ze die toch meteen. 

De eerste reacties liepen erg uiteen.. van een voorzichtig "Is ze rossig?" tot "Jeeeeeeej mijn eerste rode baby" van de kraamhulp die de eerste dag kwam helpen. Onze reactie.. ehh rossig, zeg maar gerust rood, maar wat een prachtige krulletjes heeft ze al of niet? 

Wij zijn super blij met onze kleine rooie, die overigens ook nog eens mooie helderblauwe kijkertjes heeft! En toch krijgen wij elke week nog wel een keer te horen van.. "Misschien trekt het nog wel bij hoor" Ehh dat kan en dat mag ook, maar waar maken we ons druk om! 

EWanders's avatar
9 jaar geleden

Mijn dochtertje is ook een beetje rossig, en ik ben er heel erg trots op. Geniet ervan!

's avatar
9 jaar geleden

wij hebben twee prachtige rooie dochter kan ook niet anders pap rood en mama was vroeger rood (het kan dus bijtrekken haha op latere leeftijd hoor dus geniet nog even) hier werk er gewed of wij rooie kindjes zouden krijgen omdat het mijn man zijn zus en broer niet is gelukt (ook die hebben rood haar maar hun partner niet) en ons dus wel jheee helemaal happy en je krijgt er zoveel oude dammetjes die dan zeggen och wat hebben ze mooi haar en het enige wat ik zeg weet ik haha.

mariyenka's avatar
9 jaar geleden

Mijn eigen vader had als kind rood haar, dat steeds bruiner werd met de leeftijd. Hij was ook echt de enige die dat gen droeg uit beide families. Grappig om te zien dat juist mijn dochter dat gen geerft heeft haha. Ik wordt vaak gevraagd of zij een andere vader heeft als mijn zoon, omdat ze qua huid ook iets donkerder is. Dat is dus absoluut niet zo maar ik grap nog wel eens dat ze van de melkboer is. Vind dat zo'n persoonlijke/misplaatste vraag, dat vraagt gewoon om een dom antwoord :-) De natuur doet soms vreemde dingen maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde!

Mama.vD&B's avatar
9 jaar geleden

Ons meisje was de eerste paar daagjes wat rossig, nu is ze een blondje! :) Mijn moeder vertelde, dat ze over mij hadden gezegd dat ik een rooie zou worden. Omdat mijn vader donker haar heeft en mijn moeder licht. Meestal door deze combi krijg je roodharige kinderen. Heeft dus niet altijd iets met de rest vd familie te maken, maar ik had uiteindelijk net zo'n donkere haren als mijn vader. Maar je hebt een mooi meisje, leuk die krulletjes nu al! :)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamsie84?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.