Snap
  • Kind
  • dochter
  • Peuterspeelzaal
  • peuterpuberteit
  • fantasie
  • verantwoorden

Moet ik mijzelf verantwoorden?

Fantasieën

Jeetje! Zo heb je de eerste 2 jaar een hele rustige dochter, en zo opeens is ze 3 jaar en verandert ze in een ongelooflijke puber! 

Lisse gaat sinds een klein jaartje naar de peuterspeelzaal. Super natuurlijk! Fijn dat ze daar nieuwe dingen leert, en zo ook in contact komt met andere kindjes.

Lisse zit momenteel in de peuterpuberteit...

Toen ik Lisse laatst ophaalde van de peuterspeelzaal, vond ik in haar tas een kleurplaat met "gefeliciteerd lieve opa" erop geschreven. Ik begreep er niets van! De keer daarna heb ik het nagevraagd aan de juf, ze vertelde dat Lisse die dag alleen maar heeft lopen roepen dat haar opa jarig was! 

Een aantal keren daarna haalde papa haar op. De juf vertelde dat Lisse had gezegd dat ze elke dag ijsjes van mij krijgt... pff ik had gelijk helemaal het gevoel dat ik mij moest verantwoorden naar de juffen, dat ik echt eigenlijk nooit ijsjes geef! Ja in de zomer wel natuurlijk... maar nu!? Nee echt niet!

Heerlijk een kind met fantasie, alleen heb ik de juffen dus wel even verteld dat er veel verhalen niet kloppen... 

Lisse lijkt eigenlijk wel op haar tante! (Mijn zusje) Mijn zusje vertelde vroeger op de basisschool (groep 1) dat mijn moeder zwanger was. Mijn moeder haalde mijn zusje op, en kreeg van verschillende mensen felicitaties! Toen ze vroeg waarom, kreeg ze te horen dat Dian aan iedereen vertelde dat ze zwanger was... oepsiee! 

Los van dat Lisse heerlijke fantasieën heeft, zijn er ook echt dingen in deze fase waarvan ik denk, waarom!? Ze kan zo van de een op andere dag een hekel hebben aan opa! Opa mag dan helemaal niks... Ja, hij mag een toren bouwen met haar, maar een hapje eten in haar mond doen!? No way!!! 

De fase van op de grond liggen!? Jup, zitten we ook in! Ze kan zich echt laten vallen op de bank als ze het ergens niet mee eens is, of iets niet voor elkaar krijgt.

Ben allang blij dat ze bij anderen niet zo is hihi, en dat ze zich daar voorbeeldig gedraagt! Bij de opa's en oma's voelt zij zich erg thuis. Hier gedraagt zij zich dan ook hetzelfde als thuis... Sorry opa's en oma's!!! Het is een fase🙊😅