Snap
  • Kind
  • Gezond

Misbruik op BSO

Vandaag nieuws waar wij even stil van zijn.

Op de BSO in De Bilt, heeft (zoals wordt geschreven op bilthoven.nieuws.nl) een medewerker "tijdens zijn werk 2 kinderen ontuchtige handelingen bij hem laten uitvoeren". Ook wordt geschreven: "de kinderen zouden seksuele handelingen bij de man hebben moeten verrichten." De medewerker heeft bekend.

Gisteren avond zijn alle ouders van de BSO op de hoogte gebracht. Wij leven met deze ouders mee en wensen ze heel veel sterkte!!!

Ook krabben wij hier achter onze oren; wat vinden wij hiervan?

Lopen onze kinderen onnodig risico, omdat wij nu eenmaal moeten of willen werken en hen naar een BSO sturen?

BAH wat een rot vraag op de donderdag ochtend. 

Wat vind jij?

Bron: bilthoven.nieuws.nl

 

6 jaar geleden

nou idd ik denk dat ik hier wel mee akkoord zou gaan! nu zit er op de psz geen mannelijke leiding, en ik heb er zelf gewerkt, dus ken de mensen die daar werken allemaal, maar je zou tegenwoordig zo angstig worden :( je kind is nergens meer veilig.. mensen moeten gewoon van kinderen afblijven met hun poten!!!

6 jaar geleden

Je kind loopt altijd risico, op school, sporten, bij vriendjes thuis en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik leg mijn kinderen uit dat ze altijd alles tegen ons kunnen zeggen. Als iemand hen pijn of verdriet heeft gedaan zullen we nooit boos op hen zijn. En dan maar hopen dat ze nooit iemand tegen komen met slechte bedoelingen! Wat betreft die opmerking over werkende ouders, soms is werken wel een keuze en dat is ook prima! Bij seksueel misbruik heeft alleen de dader schuld, de slachtoffers nooit!!! En de ouders zijn ook slachtoffer...

6 jaar geleden

Als eerste voor de ouders die dit treft of die herinneringen hierdoor naar boven krijgen, heel veel sterkte, moed en kracht! Dit is het aller ergste wat je kan overkomen. Dan dat: Wat een naar blog. Ik had verwacht dat jullie als redactie ouders die hier mee te maken hebben meer tot steun wilde zijn. Dat gaven jullie immers ook aan in één van jullie vorige blogs. Hiermee slaan jullie zo de plank mis. Ouders hebben vaak niet de keus om thuis te blijven of te werken. Dan denk ik nog niet eens aan de moeders die zo ongelukkig worden als ze thuis moeten blijven. Daar van heb je er hier op deze site ook genoeg. Zij worden gelukkig door te werken EN moeder te zijn. Wat te denken van de ouders die in hun 1tje hun kid(s) moeten opvoeden geen oppas hebben? Die zijn ook afhankelijk van opvang. Hoe vaak hoor je dat het mis gaat? Ik weet zeker dat het niet wekelijks is en ook niet maandelijks. Daarnaast hoe vaak gaat het niet mis in een privé sfeer en hoe veel horen wij als publiek hiervan? We zouden hier elkaar tot steun moeten zijn en misschien advies geven waar je terecht kan als ouders en kinderen als er zo iets afschuwelijks gebeurd of als je door dit bericht de herinneringen weer terug krijgt. De redactie is er niet om zich op deze manier af te vragen of onze kinderen wel veilig zijn op een opvang. Daarnaast, jullie plaatsen nu heel groot de naam van deze overkoepelende organisatie boven het blog. Hoe groot is deze organisatie? Het is niet de kleinste want zelfs mij zegt deze naam wel iets en ik ben eigenlijk niet bekend met deze vorm van opvang. Hoeveel onrust zaaien jullie hier niet mee? Hoe moeten ouders die hun kind bij deze opvang hebben uitleggen aan andere dat hun kind(eren) wel veilig zijn?

6 jaar geleden

Ik sluit me aan bij het begin van deze blog: Hier zijn we stil van. Daar hadden ze het bij moeten laten.