Snap
  • Kind
  • tips
  • fietsen
  • Hulp

Mijn zoontje wil niet fietsen

Tips gevraagd

Ik weet het even niet meer. Mijn zoontje is ondertussen 8 jaar en ik krijg hem niet op zijn fiets. Zodra het ter sprake komt raakt hij al licht in de stress. Hij heeft duizend-en-1 excusses om niet te hoeven. Af en toe verplichten we hem toch om het weer eens te proberen, maar hij zit dan met tranen en een zwaar gestresst lijf op zijn fiets. 

We hebben al vanalles geprobeerd (zelfs een beloning ertegenover gezet als hij het kan). Maar niets helpt. 

Eigenlijk moet hij alweer naar een grotere maat fiets, maar ja, dan wordt het nog lastiger/zwaarder voor hem. Hij is verder een vrolijke gezonde en actieve jongen en nooit echt gevallen met zijn fiets, dus weet ook niet waarom hij niet wil.

Maar het moet toch echt gaan lukken, want ik red het eigenlijk niet meer goed om hem mee op mijn fiets te nemen. Hij wordt te groot en zwaar en mijn gezondheid redt het ook niet goed.

Wie heeft de gouden tip of ideetjes hoe het wel gaat lukken.???

3 jaar geleden

Je zou ook zoiets als dit kunnen proberen zodat hij kan het gevoel voor de fiets krijgen zonder om te vallen en zijn angst overwinnen https://nl.swisscycles.com/sportneer-fiets-trainer-stand-staal-review/

3 jaar geleden

Misschien zo’n fiets die je aan jouw fiets kan maken dus zonder voorwiel maar met een stang aan jouw fiets en dan heeft hij een stuur en de trappers. Ik zei tegen mijn zoontje we zullen eens kijken of je op deze fiets past en mama houd jouw gewoon vast en dan kijken we of je erop past. Hij trapte 2 x en ik lIet los en hij fietste zo verder. Maar hier fietsten ze al redelijk op tijd. Of doe eens zelf een rondje op zijn fiets. ( weet het het is onhandig , maar op een 24 inch fiets lukt dat nog wel) misschien dat hij dat dan ook wilt.

3 jaar geleden

Wij hadden dat probleem ook met onze zoon van 5. Pure angst dat ie zou vallen. Wij hebben een aantal lessen genomen bij Annie Tiekstra van samenopfietsen. Geweldig leuk mens. Ze zit in Amersfoort. Kost wel wat maar onze zoon fietse in drie lessen. En is nu niet meer bij te houden. Weet natuurlijk niet waar je woont, maar misschien is er ook zoiets in de buurt.

3 jaar geleden

@Leentje65 zijn fiets is dus eigenlijk al te kllein. Zijn voeten kunnen plat op de grond.