Snap
  • Kind
  • Voeding
  • Gezond

Mijn zoontje heeft altijd honger

Hoe kan hij nu honger hebben?. We komen net van tafel af!. Een vraag die de laatste tijd steeds vaker terug komt.

Mijn jongste zoontje heet altijd honger en kan de hele dag door eten.

Vandaag bijvoorbeeld komen we thuis van school, heeft hij honger, dus hij mag een yoghurtje.. daarna wil hij fruit, (niet gekregen). Om 17.30 hebben we warm gegeten en nu een uur later stond hij voor de koelkast had ie zich snacktomaatjes gepakt en stiekem 2 gehaktballetjes!!... Net op tijd erbij dus om het af te pakken...... nu is ie boos dat ie niets mag. Hij kan toch geen honger hebben als ie net van tafel komt!. Hij had genoeg op!!!


Elke dag een gevecht met hem over eten!. Zodra hij op staat heet hij honger! Hij eet dan ook gelijk als hij wakker is. Naar school krijgt hij een tussendoortje (ruit) mee en in de grote pauze een boterham of broodje met weer fruit. Drinken is 1 flesje water van 500 ml. en een klein pakje drinken

Als hij uit school komt mag hij nog wat kleins (meestal pakt ie weer fruit) en drinken . En dan het avondeten.

Maar elke dag zeurt hij om een snoepje en loert ie op alles wat binnen handbereik is.
Maakt niet uit.. snoep.. koekjes, harde spaghetti stengels, uit het pak cruesli eten. Niets is te gek!!. Hij eet het allemaal op. Vaak ook stiekem in de garage.. gaat ie onder het mom van een auto pakken de garage in en dan dag later zie ik dat ie bijvoorbeeld stiekem een pakje rozijntjes gegeten heet.


Ik moet maar eens op een speurtocht gaan of dit iets is wat overgaat of dat we hier verder mee moeten gaan.!!.


Hij is zo gefrustreerd als jij geen eten/snoep mag dat het op het zielige af is.

Hij vindt echt alles.. maar dan ook echt alles lekker!.

Herkent iemand dit? Iemand tips?

7 jaar geleden

Héél herkenbaar. Heb een 7jarig ventje met een 2koppige lintworm. Hij eet alles wat los en vast zit en na bord vol eten, heeft hij gewoon weer honger alsof hij nog niks heeft gehad. Hij eet mij er 2x zo hard uit, en hij weegt maar 21kilo. We hebben nu zijn bloed laten nakijken omdat hij ook altijd wel wat moe is. Daar kwam uit dat zijn B12 te laag is. Dus nu nieuwe afspraak maken bij huisarts wat nu verder. Meer vlees vis en andere dierlijke producten waar B12 in zit. Succes!

9 jaar geleden

Net als Feline zou ik ook zeggen even met een voedingsdeskundige contact opnemen.. Misschien kom je er zo achter hoe het komt dat hij zo'n honger heeft en misschien kan er iets in zijn patroon worden aangepast. Succes!

9 jaar geleden

heel herkenbaar.. mijn zoon van 6 jaar had ook vaak honger. Net van tafel gegeten dan wil hij meer eten, soms zoek hij naar koelkast of voorraadkast. Ik heb hem gezegd je hebt al gegeten bij aan het tafel. Je kunt niet honger. Hij is boos en zei ik heb vreselijk honger.. Maar ik weet het dat niet door buik honger maar tonghonger dat"ken je dat" want hij smullen wat lekkerste eten maar niet komt door honger. ik zei Als je honger bent, pak maar 1 wortel of manderijn. Als hij 1 hapje dan wil het niet meer en zei geen honger meer.. Kinderen zijn altijd aandachten..

9 jaar geleden

Lastig, misschien is een bezoekje bij de voedingsdeskundige wel handig. Wat ik weet ik dat vezelrijk voedsel langer een gevuld gevoel geeft. Dus veel tarwe producten en misschien goede vetten zoals advocado. Succes!