Snap
  • Kind

Mijn zoons zijn voetbalgek!

Het WK voetbal is losgebarsten! De voetbalgekte mag weer beginnen. Er is VOETBAL!!

Het WK voetbal is losgebarsten! De voetbalgekte mag weer beginnen. Hele straten in het oranje aangekleed, vlaggen wapperen fier in de wind, Nederland is nooit zo patriottistisch als wanneer oranje mag voetballen in het WK of in het EK. Dat er in de tussentijd ook nog heel verdienstelijk wordt gehockeyd doet er voor velen helemaal niet toe, want er is VOETBAL!!!!

Nou mag ik graag meekijken naar een WK of EK voetbal hoor, maar die hele oranjegekte er omheen doet mij niet zoveel. Ik kijk de wedstrijden en als we winnen, dan juich ik mee. Als ze verliezen, baal ik wel even, maar dan ga ik weer door naar 'business as usual'.

Mijn 2 zoons laten de laatste maanden al een, steeds groter wordende, interesse in voetbal zien. Zo moest maxispruit een paar maanden geleden ineens meedoen met het voetbaltoernooi van zijn school en sindsdien voetbalt hij bijna elke dag op het veld naast zijn schoolplein. Minispruit wil bijna elke dag vanuit school met zijn broer in de tuin een balletje trappen. En nu het WK er is willen ze alle wedstrijden wel kijken! Maar daar heeft moeders een stokje voor gestoken! Ik was toch echt niet van plan om gedurende 4 weken elke dag voetbal te gaan kijken! Wat kan mij het nou schelen wat landen als Ivoorkust, Japan of Ecuador doen in het WK? Voor wie moet ik dan juichen? Mooi niet!

Deze moeder doet gewoon alsof het wereldkampioenschap voetbal niet bestaat, totdat Nederland aan de beurt is. Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd van Nederland, pas om 21:00! Ik dacht dus, ach, ze mogen kijken en dan valt de jongste vast wel in slaap op de bank ... niet dus! Minispruit heeft van begin tot eind de hele wedstrijd gevolgd. Alleen in het laatste kwartier werd hij wel erg moe, maar toegeven? Mooi niet! Meneer bleef wakker!

9 jaar geleden

onze woonkamer is veranderd in Holland House dus een hoop te zien voor onze 9 maanden oude zoon. Voor hem hebben we een oranje strandbal en een kleine roodwitblauworanje bal en met beiden gaat hij door de hele woonkamer tijgeren. een rollende bal vind hij momenteel 1 van de leukste dingen om te zien en om ermee te spelen. Zodra de tv aanstaat, kan hij heel gebiologeerd zitten kijken naar wat er allemaal gebeurd op tv, al die kleuren en bewegingen op tv.

9 jaar geleden

Ja morgen is het gelukkig een betere tijd :) Ik denk dat wij vanavond nog wel even gaan kijken naar de wedstrijd van België. Want inderdaad, 'grote' wedstrijden, zoals die van Duitsland ofzo, vind ik nog wel interessant.

9 jaar geleden

Wat de media dan toch kan doen..... Maar goed! Hier wel elke dag voetbal. Vooral wedstrijden als Duitsland-Portugal en Engeland-Italië, daar smul ik ook wel van. Als hoewel Papa niet zo'n voetbal kijker is, is dat met het WK (of EK) wel anders! Ons dametje heeft het afgelopen vrijdag ook lang volgehouden om te kijken. Gelukkig mogen ze morgen om een wat normalere tijd voor kinderen voetballen. Hup-Holland-Hup!