Mijn zoon van anderhalf heeft een nare gewoonte…
Ongeveer 2 jaar geleden schreef ik een blog over mijn dochter Macey, ze was toen anderhalf jaar. Ik zat in zak en as want ze trok haar haren eruit, ik vond het vreselijk die kale plekken, iemand vertelde me dat als ze haar haarwortels er mee uit trok, dat het altijd een dunne of kale plek zou blijven.
De huisarts hebben we weer ingeschakeld maar die wist niet wat het kon zijn en verwees ons deze keer door naar het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Ik kreeg toen best wat tips, maar niks hielp. Uiteindelijk is het vanzelf weggegaan toen ze overging van een ledikant naar haar peuter bedje. Misschien puur toeval? Misschien ook niet, we zullen er nooit achter komen denk, ik ben al lang blij dat haar haren weer groeien, al blijft het op sommige plekken heel erg dun
Maar nu… 2 jaar verder, en onze zoon Noah van nu anderhalf jaar doet PRECIES hetzelfde. Ik merkte het een paar weken geleden ineens op toen hij ‘s ochtends wakker werd met haren in z’n handjes. Ik bleef erop letten en jahoor, ook kale plekken bovenop zijn hoofd. Ik wilde zijn haren langer laten groeien, vind het gewoon schattig. Maar vorige week toch besloten om de tondeuse erover te halen.
De huisarts hebben we weer ingeschakeld maar die wist niet wat het kon zijn en verwees ons deze keer door naar het Centrum voor Jeugd en Gezin. Google maakt me soms bang, want vaak hebben kinderen met autisme de neiging tot haren trekken. Ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Bij Macey is er een taalachterstand ontdekt waarvoor ze nu naar logopedie gaat. Dan ga je soms nadenken of het daardoor komt? Heeft Noah dan ook precies dezelfde taalachterstand? Of is het gewoon een vervelende gewoonte?
Hopelijk heeft de tondeuse wonderen gedaan, en leert hij deze gewoonte nu snel af. Tips en ervaring zijn altijd welkom!
Liefs, Judith.
Margriet87
Heel vervelend, kan ik me voorstellen. Hopelijk gaat het nu weer vanzelf over. Zo was onze zoon al heel vroeg aan het nagelbijten, soms tot bloeden. Ik kreeg toen te horen dat dit soort dingen ook verveling kunnen zijn en zodra ze andere dingen ontdekken het stopt. Dat was bij onze zoon in ieder geval wel zo.