Snap
  • Kind
  • jongen
  • kleuter
  • Gender
  • jongenofmeisje

Mijn zoon is geen meisje, OK!?

Ik heb een zoontje van 5 die al sinds ik mij kan herinneren voor een meisje wordt aangezien. Eerste paar keren denk je "Ok, foutje kan." Maar op een gegeven moment wordt het irritant. Hoe dan!? Vraag ik mij af. Nu irriteert het niet alleen mij, maar ook mijn zoon. Zal ik je wat vertellen? Ik zou het hem niet eens kwalijk nemen als hij een keer tegen iemand uitvalt..

Ach, gewoon ene oor in andere oor uit. Jij weet toch beter?

First things first

Laat ik eerst even beginnen met dat het niet het einde van de wereld is. Ik slaap hier niet minder om, maar iedere keer als ik weer zij/haar/dochter hoor in plaats van hij/hem/zoon rol ik met mijn ogen. Ik hoor je bijna denken: "Ach, gewoon ene oor in andere oor uit. Jij weet toch beter?" Ja natuurlijk weet ik dat, maar het gaat nu niet meer alleen om mij. Nu heeft hij een leeftijd bereikt waar hij het zich ook echt beseft dat ze hem voor het andere geslacht aan zien. Hij vindt dat niet leuk en ik kan hem daar geen ongelijk in geven.

Lang haar + lief gezichtje = meisje?

Het enige wat ik kan bedenken waarom men zegt dat hij een meisje is, is vanwege zijn lange haren (die hij overigens meestal cornrows heeft) en zijn lieve gezichtje. Maar dan alsnog is dat niet het enige wat je ziet als je naar hem kijkt. Ondanks dat hij geen jurken/rokken of nagellak op heeft, aarzelt men geen moment en zeggen ze: meisje! En de grap is dat als ze een jongetje zien dat wel in een jurk/rok loopt of nagellak op zijn nageltjes heeft dat ze zeggen: "Kijk dan, HIJ heeft een jurk/rok aan. HIJ heeft nagellak op zijn nagels." Er gaat echt iets mis. Men ziet duidelijk iets wat ik niet zie, of ik zie iets wat zij niet zien..

Snap

Hoe ga ik er mee om?

Er was zelfs een keer dat hij naar de spiegel liep en zichzelf bekeek en zei: "Maar ik lijk toch helemaal niet op een meisje mama?" "Nee jongen dat vind ik ook niet, maar er zijn mensen die niet eens goed kijken en maar gewoon wat roepen." Hij koppelt gelukkig nog niet zijn haren aan het feit dat men hem voor een meisje aanziet. Als hij die link gaat leggen, dan wordt het echt een dingetje. Want ik ben niet alleen enorm blij met zijn bos haren, hij is dat zelf ook. En als hij merkt dat dat het 'probleem' is.. 

It's about to go down

Het gaat een keer fout. Dat weet ik zeker. Niet eens van mij kant, maar van E. zijn kant. Hij is erg trots op het feit dat hij een jongen is en hij is ook nog eens een kleuter. Hij moet niets van meisjes weten! En dan ondertussen wel steeds te horen krijgen dat hij een meisje is.. Hij zal een keer uitvallen en dan denk ik: "Het is wat het is." 

Herkenbaar?

Dit verhaal zal voor sommige vast herkenbaar zijn. Hoe ga jij hier mee om? Heb je tips voor mij hoe ik dit het beste kan aanpakken? Let me know!

Liefs,

Nova

3 jaar geleden

Ook mijn zoon (nu 12 jaar)werd tot voor kort vaak aangezien voor een meisje. Hij had lange blonde haren waar menige vrouw jaloers om zou worden. Ook hij begon zich hier meer en meer aan te storen. Zelfs zijn zus van 4 jaar jonger sprak wildvreemde mensen aan op hun reacties. ( Het is mijn broer hoor...!) Aan de ene kant wilde mijn zoon zijn lange haren behouden (wat hij ook lang heeft volgehouden), maar aan de andere kant wilde hij ook niet meer als meisje worden aangesproken. Enkele maanden geleden heeft hij zijn haren gedoneerd en heeft hij een kort ‘jongens’ kapsel. Ikzelf vind het superjammer, maar mijn zoon voelt zich nu vele malen zekerder over zichzelf. Dat is natuurlijk het voornaamste. Toch jammer dat lange haren nog steeds worden geassocieerd met een meisje, ondanks de toch echt wel stoere jongenskleding!

3 jaar geleden

Ook mijn zoon werd regelmatig voor 'n meisje aangezien. Uiteindelijk werd hij er zo gek van dat hij het kort heeft laten knippen. Kapper vroeg bovendien nog n volwassene prijs omdat zo veel werk was. Vond en vind nog steeds zo zonde. Jouw zoon is ook echt een stoere bink en niks meisjesachtig aan.

3 jaar geleden

Huh maar hoe dan?! Ik zie alleen maar een hele stoere en lieve jongen! Mensen kijken echt niet hoor volgends mij.. ik liep vorige week met mijn dochter van bijna 3 maanden in maxicosi op de kinderwagen zegmaar, met roze hoes, zijzelf had een zuurstok roze shirt aan en een licht blauw spijker-achtig broekje. Kwam er ook iemand die alleeeen maar 'hij, hem en zijn' zei.. omg mensen kijk gewoon even goed🙊 😅 Ik hoop dat jouw zoon er niet slecht naar zichzelf door gaat kijken en hij beseft dat het niet aan hem ligt!

3 jaar geleden

Lekker stoer ventje! Hoer andersom. Dochter wordt voor jongen aangezien. Zij vindt dat ook heel vervelend