Snap
  • Kind

Mijn kleine jongen 3 jaar!

Onze oudste zoon is 3 jaar geworden. Op zijn verjaardag zelf waren we in Disney land! Afgelopen weekend hebben we het thuis gev

Toen onze oudste jongen 2 en een half jaar was vroeg mijn schoonvader of hij onze knul met zijn vrouw mee mocht nemen naar Disney in Parijs. 

In eerste instantie schrok ik hier nogal van en gelukkig mijn man ook. Wij zijn wat ik toch wel kan noemen nogal overbeschermd als het om onze jongens gaat. Niet altijd even goed maar zo voelt het nou eenmaal en hoewel we het hier in de toekomst nog vast heel moeilijk mee gaan hebben, voelt het voor nu nog goed. 

Om zowel opa en onze zoon niet teleur te stellen hebben we besloten om dan maar gewoon mee te gaan naar Disney, niets leukers om je zoon te zien genieten van zijn grote favoriet mickey mouse. 

En ik bedacht mij wat is er dan nou een leukere datum dan op zijn verjaardag! 

Helaas hebben we besloten om onze jongste zoon niet mee te nemen, hij zal hier te jong voor zijn en voor onze oudste zou het door gezeul en gevoeder van de jongste een stuk minder leuk zijn. 

Dus op dag van vertrek afscheid genomen van de jongste met dikke tranen in me ogen. Uiteraard blijven ze wel vaker logeren bij hun andere opa en oma maar heb hem nog nooit eerder voor 3 dagen achter gelaten. 

Ik voelde mij eigenlijk ook best wel schuldig, des al niet te min heb ik me voorgenomen om voor de oudste dit gevoel naast me neer te leggen en te gaan genieten van de vreugde in zijn ogen in Disneyland. 

Wat viel dit tegen zeg. Tuurlijk heeft hij genoten maar wij hebben ook ervaren dat hij het toch nog wel eng vond. 

1 van de leukere momenten voor mij als moeder was toch wel het wachten om mickey mouse te zien. 

In de maanden voor vertrek hebben wij het er vaak over gehad dat als we naar mickey gaan jayden zijn tutje aan mickey mouse mag geven zodat mickey heb weer aan een kleiner kindje kon geven. Jayden is groot genoeg om zonder tutje te kunnen en zo kunnen kleine kindjes zoals zijn broertje nu zijn tutje gaan gebruiken. 

Hij was het hier vol mee eens totdat het moment bijna daar was. Toen ik zei Jay we zijn bijna aan de beurt dan gaan we zo naar mickey toe. Meneertje haalde zijn tut uit zijn mond en zei hier mama doe maar in je zak. Ik doe deze in me zak en meneer zegt nog heel stellig 2 maal mama rits dicht mama rits dicht. 

Ik keek mijn man aan en zag dat we hetzelfde dachten. Slimme jongen laat zich niet bedonderen. 

Gelijk dacht ik ook wat was dat ook een stom idee van mij mickey moet een leuke ervaring voor hem worden en niet een stomme mickey die zijn tut afneemt. 

Ondertussen zijn we 2 weken verder en meneer slaapt er nog steeds mee. 

Dus tips zijn van harte welkom, maar dan graag gelijk een tip erbij dat hij niet stiekem de tut van zijn broertje pakt

???? 

Ook moest zijn verjaardag thuis ook nog gevierd worden dit 2 weekenden achter elkaar. Mijn schoonvader met zijn nieuwe vrouw en schoonmoeder zijn niet de perfecte combinatie dus vandaar. 

Gisteren was dus zijn echte grote verjaardagsfeestje met taart en slingers en veel gezellige mensen. Hoewel ik altijd optie tegen het vieren van verjaardagen omdat ik dan nogal een stresskip kan zijn en nou niet bepaald de beste huisvrouw/gastvrouw ben. 

Was het een geslaagde dag met veel leuke cadeautjes voor onze grote kleine man. 

Hij heeft zich ontzettend vermaakt met zijn 4 neven en de buurjongen, van dit zestal is hij de jongste en loopt de leeftijd dus van 3 naar bijna 12.het is zo bijzonder om te zien dat hoe groot die leeftijdsverschillen ook zijn ze toch zo lief met elkaar kunnen vermaken. 

Toen ik in gesprek was met mijn buurman over hoe snel het eigenlijk wel allemaal gaat en over dat iedere leeftijd zijn lusten en zijn lasten heeft. Stelde ik waarom niemand eigelijk zegt dat het soms eigenlijk niet gemakkelijk is om kinderen op te voeden. Te corrigeren wanneer ze iets verkeerds doen en je dan hun zielige smoeltje ziet en er gelijk een soort schuld gevoel ontstaat van Ja hij is ook nog zo klein. Tevens ben ik mij bewust dat het wel nodig is anders loopt hij over een paar jaar over mij heen en zijn broertje daar dan waarschijnlijk ook bij. 

Mijn conclusie is het is helemaal niet gemakkelijk om ouder te zijn, maar tevens is het cliché wel waar ze geven me ook het meest gelukkige gevoel wat ik ooit in mijn leven gevoeld heb. 

7 jaar geleden

Mijn zoontje van 3 1/2 begint nu van zijn favoknuffel af te komen. Hij heeft 4(!!) van deze dingen. Een maandje geleden heb ik er 2 weggelegd en van 2 andere 1 pootje af gekipt. Hij sabbelt namelijk p die pootjes (of voetjes) Het is een lapje met een kopje en 4 pootjes. Nu gaat er 1 op 2 pootjes door het knuffel bestaan en de ander moet ik nog amputeren. Ik doe het heel langzaam want doe ik het te snel dan gaat het verkeerd hier. Laatst had ik een DRAMA moment met hem. Hij was boos omdat de fiets buiten bleef staan en ik vermoed dat hij de fiets ziet als iets waar je lief voor moet zijn, iets wat gevoel heeft. Dat heb ik ontkrachtigd. Daarna is hij zijn knuffel ook aan kant gaan gooien en nu heeft hij die knuffel minder vaak in zijn mond. Er zijn nog momenten dat hij die graag wil en heel soms, met grote uitzondering, wil hij die nog overdag. Ik heb gekeken of onze zoon er aan toe is en dat was hij nog niet toen ik begon met de knuffels vermaken. Nu is hij er langzaam aan wel aan toe. Ik denk dat het per kind verschillend kan zijn wat handig is en wat werkt. Sommige moeders gebruiken een (onzichtbare) fee. Succes en sterkte met het afbouwen van de tut.

7 jaar geleden

Graag gedaan! Boekjes zijn leuk met deze leeftijd.. Ze kunnen zich er in verplaatsen.. Ik heb nu hugo haas potje besteld daar gaan wij mee beginnen:) Hermien Stellmacher is de schrijver vande hugo haas boekjes.. Suc 6 en natuurlijk veel plezier!

7 jaar geleden

Hey ontzettend bedankt voor je reactie ik ga zeker op zoek naar dat boekje... Borre op het potje boekje heeft ook geholpen bij het zindelijk maken dus ga dit ook zeker proberen! Bedankt! Groetjes linda

7 jaar geleden

Wat een slimme knul met zn speentje!! Heb er erg om gelachen!! Goed dat je micky als leuk hebt gelaten!! Bij onze zoon heb ik een maand elke avond het boekje hugo haas hoeft geen speentje meer gelezen humor boekje met uitleg dat het voor kleine broertjes en zusjes is:) en leuke omsla vakjes.... En daarna net als hugo haas een mooi bakje geknutseld em daar net als hem de speentjes in gedaan en hoog neergezet.. En mogt ze elke avond welteruste zeggen maar niet meer aanraken.. Na een tijdje vroeg hij er niet meer om;)