Snap
  • Kind
  • #peuterpuberteit
  • #trotsemama
  • #groente
  • #etenvoorkleintjes

Mijn kind eet broccoli !!

Dit geloof je toch niet !

Lieve lezers ik heb een nieuwtje !!

Sasha mijn dochter van 2 jaar eet broccoli. 

ik kan het amper nog geloven maar het is toch echt zo ze eet het gewoon.Sasha is altijd al een moeilijke eter geweest en dat is ook goed te merken.S morgens een plakje brood hoo stop dat gaat er bij haar niet in hoor.Gisteren ochtend zat ze nog lekker met haar liga koekje bij mij achter op de fiets onderweg naar de creche. Haar broodje lag inmiddels al in de prullenbak omdat mevrouw dit weer eens niet op wou eten.Nou dan maar een liga koekje erin en voor al die moeders die zeggen of denken : dan eet ze maar niet ! Ja hallo dikke prima dat jullie dat doen met je eigen kinderen maar ik heb zo mijn eigen opvoeding en de ene keer denk ik er ook zo over maar de andere keer kan ik het gekrijs smorgens niet aan.

Dan druk ik der grof weg gezegd maar een koekje in der handen kind blij dus ook een blije mama.

Nu was het dus Dinsdag mijn vriend was aan het werk ik was nog snel even naar de winkel met me zus en mijn dochtertje om wat vlees te halen om samen te gaan bbqen.

Sasha mag altijd haar eigen karretje pakken in de winkel en ja ik weet het is heel vervelend voor al die mensen waar mijn dochter voor de voeten loopt met haar winkel karretje maar kom op het is een kind ze moet het ook alleaal leren en ik wil haar haar pleziertje ook niet afpakken.

 Daar staan we dan aangekomen bij de vlees afdeling tegen over de groente en fruit afdeling en daar staat ze met een broccoli in de hand en ze zegt :deze Sasha wil deze.

Ik denk al bij mezelf oke deze beland wel weer in de prullenbak maar hee laten we het proberen he als ze het aangeeft waarom dan niet zal ze der vast wel behoefte aan hebben. Waarna ik haar uitlegde dat ze die mee mocht nemen maar dat we hem pas woensdag op gingen eten.

Nou op naar de woensdag ik moest werken tot 6 en had al een aardige lange en drukke dag achter de rug op het werk..

 Snel door naar de creche Sasha ophalen want papa had avonddienst. Op de fiets heb ik gevraagd of ze vandaag de broccoli wou,

Nou dat wou ze hoor nou en of maar mama mocht niet hahaha.

 Ik ben totaal geen beste gezonde eter dus dikke prima.

Thuis aangekomen mocht ze me helpen met de broccoli in een pannetje met water te leggen dit vond ze echt geweldig, 20 minuten later was het eten klaar.

Ik kneep hem al weer omdat 9 van de 10 keer zij geen avondeten wil eten.

 En ja hoor wat zie ik daar ze prikt de broccoli aan de vork en hap weg is die, ze heeft op 1 stukje broccoli alles opgegeten.

 Ik stond versteld. maanden lang ben ik bezig geweest met groentes om haar aan de gezonde voeding te krijgen maar ze schuift gewoon der bord weg en zegt mama lust ik niet. De volgende keer laat ik haar weer zelf haar groente kiezen, en dan komt het wel !

Deze mama is echt zo trots als een pauw !!  

Dit moest ik echt even met jullie delen ! 

liefs de Loedermoeder