Snap
  • Kind
  • mamaplaatscollab
  • Brandwonden
  • brandwondenstichting

Mijn grootste angst...

Als klein meisje hoorde mijn ouders altijd zeggen dat vuur gevaarlijk was, maar dat heet water nog veel gevaarlijker was en er lelijke verwondingen aan over kon houden.Ik begreep dat nooit. Vuur was gevaarlijk en kreeg je brandwonden van. Van thee of soep toch niet?

Omdat ik een eigenwijs meisje was en mijn moeder niet op haar woorden wilde geloven. Heb ik het op de ouderwetse manier geleerd. “Thee is heet!” En zo mocht ik samen met de begeleidende hand van mijn moeder het thee glas even aanraken. Inderdaad, dat was heet. 

Daar wilde ik niet aanzitten! Ik begreep het! Daar blijf ik uit de buurt. En zo leerde ik het mijn kinderen ook. Dat werkte voor ons.

Maar tegenwoordig hebben wij een quooker, als je de buitenkant van de kraan voelt dan is hij koud. Er zit een beveiliging op voor kokend heet water. Wat ik niet wist, de normale heet water kraan kon je ook regelen. En deze bleek dus achteraf vrij hoog te staan.

Ik weet nog goed dat onze kleine uitvinder even water zou gaan pakken. Ze gooide de kraan open en zette hem vol op heet water. De spetters vlogen in het rond. En zij zat meteen onder de rode vlekken op haar huid.

Ik schrok mij kapot, was zij nu verbrand? Had ze aan de kokend heet water knop gezeten?

We hebben de plekken meteen gekoeld.

Gelukkig viel het bij haar erg mee, maar de schrik zat er erg in.

Wat moest ik eigenlijk doen als zij verbrand was?

Ik heb mijn EHBO diploma jaren geleden gehaald maar eigenlijk is er een hoop vervaagd. En heb ik de juiste spullen wel in huis als het misgaat? Moet ik er iets op smeren?

Op de site van de Brandwonden Stichting staat een test met vragen die je kunt doen en zo antwoord krijgt op de vragen die ik ook hierboven had. Echt een aanrader!

Wil je ook kijken of je helemaal Up to date bent... doe dan hier de test:

Nu ik toch op de site was, bestelde ik meteen het handige kitje voor in huis of mee te nemen op reis. Zo heb ik tenminste de dingen in huis die goed zijn en hoef ik niet eerst dokter Google raad te plegen. 

Snap
3 jaar geleden

Schrikken zeg 😱

3 jaar geleden

Super goed dat je hier een blog over hebt geschreven. Ik had vroeger een vriendinnetje waarbij haar hele arm is verbrand door thee. Dit heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik sinds ik kinderen heb extreeeeeem voorzichtig ben.

3 jaar geleden

Goed om bij stil te staan !