Snap
  • Kind

Mijn eerste jaar op de wereld.

Een korte samenvatting van mijn eerste jaar op deze planeet. Stiekem maak ik het papa en mama soms best wel moeilijk!

Lieve allemaal,

18 januari 2015 om 18.50 was ik precies 1 jaar op deze wereld. 

De eerste dag was vrij heftig, want ik besloot 3 dagen eerder mama's vliezen te breken om vervolgens opgewekt te worden. Ik vond dat allemaal zo naar, dat ik besloot snel naar buiten te komen, dus binnen een uur lag ik op mama's buik. En oh, wat was dat fijn! Ik zag dat mama hier ook heel erg van genoot. En papa was trots! Wat een warm welkom.

De eerste weken was ik de makkelijkste niet, ik wilde niet drinken, niet plassen en niet poepen. En toch bleven papa en mama alles opnieuw proberen. Zo lief. Dat drinken deed namelijk een beetje pijn in de oortjes, maar ook in mijn buikje. De dokter zag dat mijn oortjes rood waren, en noemde dit een oorontsteking. Ik kreeg van mama en papa neusdruppels. Irritant!!!!! 

Die buikpijn moest vanzelf overgaan zei de dokter. 

Na 3 maanden mocht ik eindelijk uit een tuitbeker drinken, die fles vond ik echt niets! Water vond ik toch wel fijner drinken, want van die melk kreeg ik steeds buikpijn, zo erg zelfs dat ik er ook steeds keelpijn van kreeg.

Toen vonden papa en mama het genoeg. Ze zijn toen met mij naar het ziekenhuis gegaan, daar kreeg ik allemaal testjes, en uiteindelijk een drankje. Hierdoor ging in ieder geval mijn keeltje over! De volgende dag kreeg ik nieuwe melk. Zooooooo dat was beter! Ik kreeg geen buikpijn meer, en de melk begon me steeds beter te smaken. Papa en mama noemde dit koemelk vrije melk. 

Ik had tot die tijd nog geen nacht doorgeslapen, en dat doorhalen van de nachten begonnen me toch op te breken. Ik besloot nog maar 1 keer per nacht wakker te worden, in plaats van 4!

Na een maand of 9 besloot ik maar dat het tijd was om de wereld van wat hoger te bekijken. Ik deed mijn ene voet voor de andere. Wow wat gaaf!!! En AU!! mijn billen!

Het ging steeds beter en met 10 maanden ging ik zelfs een stukje rennen. Papa en mama vonden dit maar wat knap! 

Wat ik nu het allerleukste vind is in mijn fietsje zitten en spelen in de speeltuin! Daar zijn namelijk ook allemaal andere kinderen en daar kan ik heel leuk mee spelen. Ik wil wel dat papa en mama in de buurt zijn, want als ik ze niet zie, dan word ik een beetje bang. Ook speel ik graag op de opvang en met mijn vriendjes. Ik geef mama dan geen kus, want dat wil ik niet voor mijn vriendjes! Maar stiekem wil ik het wel, want ik mis haar soms ook wel als ik daar ben. 

Ik kan niet wachten tot het zomer is, en het tijd is om lekker op het stand te spelen. Want papa zegt dat we daar 5 minuten vandaan wonen. Ik heb er zin in! Laat de zomer maar komen!

Oh ja, aan mijn oortjes heb ik steeds veel pijn gehad, maar vorige week heb ik buisjes gehad en zijn mijn neus amandelen geknipt. Maar dit was na mijn eerste jaar, maar ik ben zoooooooo blij dat ze dit hebben gedaan in het ziekenhuis. Ik kan nu veel beter eten en drinken, zonder pijn in mijn oortjes meer! Misschien ga ik nu ook beter groeien en laat ik papa en mama s'nachts nog een slapen.