Snap
  • Kind
  • ballet
  • basisschool
  • basisonderwijs
  • #topsport
  • balletschool

Mijn dochter op de lagere balletschool.

De vooropleiding van het koninklijk ballet Antwerpen.

Al van haar 2 jaar danste Alexandra op een dansschool en snel kreeg ze de opmerking om ballet te gaan volgen. Ze volgde kleuterdans, initiatie dans, funky jazz en klassiek ballet. In alle groepen was de jongste.

Alexandra was als kleuter erg verlegen en onzeker maar wanneer ze begon te dansen dan veranderde ze in een mooi zelfzeker meisje die alles aankon. 

Snap

Alexandra werd al snel opgemerkt door choreografen en zij spoorden ons aan om naar PrinsDries te gaan. Dit is een lagere school die vanaf het 3de leerjaar een professionele balletopleiding kan volgen gecombineerd met het normale basisonderwijs.  We gingen een kijkje en waren opslag verliefd.  Er heersde een mooie ballans tussen passie, dans , kunst en kind zijn. 

Snap

Alexandra zat toen in de 3de kleuterklas en we moesten haar aanmelden voor een lagere school. Prins dries zette we in onze top 3. En een geluk want Alexandra kon ingeschreven worden om in het 1ste leerjaar te starten. Alexandra was dol blij. Na enkele dagen voelde ze zich meteen thuis. Ze bloeide helemaal open. Yoga, bezinning en kunst stonden centraal.  Ook had ze contact met de ballerina's van het 3de lj. Ze keek er enorm naar op en stiekem kon ze niet wachten om aan haar balletopleiding te starten. 

Snap

In het 2de lj. mocht ze al eens kijken in de balletlessen. En haar passie groeide meer en meer. Midden 2de leerjaar mocht ze eindelijk auditie doen en vol spanning wachtte we de resultaten af. Ik bedacht al hoe ik haar teleurstelling zou moeten opvangen. Maar dat was allemaal niet nodig want ze was met glans geslaagd.

Heel de zomervakantie oefende ze om haar lichaam nog flexibeler te maken. We waren toen 2 weken aan de zee en elke dag ging ze op het strand trainen. 

Snap

Het schooljaar begon en vol goede moed begon ze eraan. 7 uur ballet per week plus nog fysiotraining op maandag en extra balletles op woensdag. Tegen november zag ik de vermoeiheid in haar ogen.  Leren voor school en elke dag ook nog ballethuiswerk. Corona gaf ook wel een domper want normaal zou er een groot optreden plaats vinden maar dit werd geannuleerd. Alexandra verloor haar motivatie. Heel jammer maar gelukkig had ze steun aan haar balletjuf. Zij gaf terug de passie van ballet mee aan Alexandra.  

Snap

Na een hard jaar moest haar examen ballet doen. Vol zenuwen en toch nog wat demotivatie gaf ze alles van zichzelf en slaagde ze zich er weer door. 

Snap

Dit jaar is haar 2de jaar op haar balletopleiding en we zien haar letterlijk dagelijks groeien. Haar lichaam is geboetseerd tot een ballerinalichaam. Haar mindset is ingesteld zoals een topsporterster.

In één jaar en half ze uitgebloeid tot een meisje die leeft voor haar sport.

Elke dag heeft ze nu 1 tot 2 uur ballet daarbij volgt gewoon de basisopleiding lagere school. Wanneer zr naar huis gaat maakt ze haar huiswerk en werkt ze nog eens 1 a 2 uur aan spiermassa op te bouwen.

Daarnaast is ze dit jaar ook uitgekozen om een hoofdrol te spelen in een reizend danstheaterstuk en moeIkt ze elke week 3 a 4 uur repeteren. ( dit gaat nog opgedreven worden komende maanden. ) .

Snap

Ik kan alleen zeggen dat ik mijn dochter ongelooflijk bewonder. En niet alleen omdat ze zich zo hard inspant en doorzet maar ook dat ze in haar zelf gelooft. Dat ze haar passie volgt en haar dromen nastreeft. Ik zal haar altijd ondersteunen zelfs wanneer ze dit alles niet meer wilt doen. 

Liefs Mamacelineblog 

Snap

https://www.stedelijkonderwijs.be/prinsdries

Bieke+3's avatar
2 jaar geleden

Wauw wat een motivatie en doorzettingsvermogen. Mooi hoe ze leeft voor haar passie. Heel bewonderenswaardig.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij mamacelineblog?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.