Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Met je kind naar de speeltuin!

Gezellig samen met je kind naar de speeltuin, want dat vind HIJ zo leuk!

Met je kind naar de speeltuin.. "Want dat vindt HIJ leuk".. 

We kennen het allemaal wel, de battle's tussen mama's en papa's, waar we naartoe gaan op de vrije zondagmiddag.

Ik vermaak me altijd eindeloos tijdens deze gesprekken.

"Zullen we naar de speelthuin gaan? Of naar de kinderboerderij? Wat denk jij schat?"

Papa koos deze keer voor de speeltuin. Ja, zo gaat dat, papa en mama kiezen, ik niet. Want ze zeggen altijd wel "dat vindt hij zo leuk, laten we dat doen" Maar eigenlijk vinden zij het zelf veel leuker dan dat ik het vind.

Eenmaal in de speeltuin aangekomen, ben ik papa en mama al snel kwijt. En dat is niet omdat ik hem gesmeerd ben (ik geef toe, dat is een eerlijke aanname) nee, omdat papa en mama als twee apen in de speeltoestellen hangen.

"Kom Luca, lekker schommelen!" Maar zodra ik bij de schommel ben, zit papa in de zandbak, en zwiert mama (niet-zo-heel-charmant-met-dat-korte-zomerjurkje) van de glijbaan.

Zo zit ik dus ook vaak eindeloos te wachten aan de ene kant van de wipwap, omdat papa en mama een zandkasteel aan het bouwen zijn "voor mij".

"Kom maar Luca, lekker klimmen!" Je raad het al, voordat ik überhaupt een poging tot klimmen heb gedaan, zie ik twee blije gezichten elkaar afwisselen op de trampoline, als twee kleuters met grootheidswaanzin, springen ze vrolijk op en neer. En dan sta ik te lachen naar ze, naast het bordje met *Maximaal 50 KG*, wachtend tot de veren het begeven, want zo ben ik!

"Leuk hier he, schatje?" Ja hoor mama, als jij het maar naar je zin hebt!

Gelukkig kan ik heel goed in mijn rol blijven, zodat papa en mama niet zo voor schut staan. Ik denk dat ik er ook een beetje bij ben als dekmantel. Zonder mij komen ze heel die speeltuin niet eens in, want dan worden ze aangezien voor twee kidnappers met een ernstige vorm van ADHD.

Volgende week zondag gaan we naar de kinderboerderij, "omdat ik dat zo leuk vind" Dan kunnen papa en mama de geitjes voeren, omdat ze anders zogenaamd mijn vingers eraf bijten. Maar zo heb ik laatst ontdekt dat geiten helemaal geen snijtanden hebben aan de bovenkant, dus eigenlijk is dat gewoon weer zo'n smoesje om er zelf mee weg te komen! Maar eerlijk is eerlijk, stiekem vind ik het natuurlijk ook wel leuk!

7 jaar geleden

Ach wat een dropje!!!