Snap
  • Kind
  • gezin
  • opvoeden
  • ADHD

Medicatie ja of nee?

ADHD, wat is dat eigenlijk? Op het moment dat Skay de diagnose kreeg, werd ons meteen gevraagd of wij wisten wat het precies inhoud. Ik heb er wel eens iets over gelezen en er zijn algemene dingen bekend over ADHD, maar ik heb mij er nooit in verdiept. 

Diegene die bij ons thuis is geweest voor observatie, stelde voor om een consult te plannen bij een arts die uitleg gaat geven over medicatie gebruik en ADHD. Normaal gesproken adviseren ze geen medicatie bij zulke jonge kinderen, maar Skay kan er veel baat bij hebben. Ja, wat denk je dan? Enigste wat ik altijd hoor is dat kinderen net zombies zijn. Dat werd meteen uit mijn hoofd gepraat. Kinderen die als zombies erbij zitten, zijn niet goed afgestemd of de medicatie past niet bij ze. De voor en nadelen werden benoemd en wij waren er beide over eens dit een kans te geven. Mocht het niet goed voelen voor Skay of voor ons, kan je er direct mee stoppen.

Bij de volgende afspraak werd Skay gemeten, gewogen en zijn bloeddruk werd opgemeten. Enigste bijwerkingen kunnen zijn dat hij minder eetlust kan krijgen en hij kan eventueel moeite krijgen met in slaap vallen. We konden meteen starten. 5mg om mee te beginnen..

Merkte wij verschil? Nee... de eerste week school begon weer.. nieuwe juf.. na een weekje school werden zijn medicatie opgehoogd naar 10mg. Na een paar dagen zocht ik contact op met school.. merkten zij verschil?

Tot de volgende blog!

Liefs, Selina