Snap
  • Kind
  • opvoeding
  • family
  • ADHD

Medicatie ADHD

Zou je dat wel doen? Ach, dat heeft hij toch niet nodig?

Altijd die goed bedoelde adviezen van andere moeders. Vorig jaar januari zijn wij naar de huisarts gestapt met Skay. Hij is van jongs af aan al erg onrustig in zijn lichaam, klaagt over drukte in zijn hoofd en alles gaat langs hem heen. Op dat moment werd me al tig keer gezegd ' ach ja alle kinderen zijn tegenwoordig druk.. het valt bij hem toch wel mee? Ik merk er niets van.' Elke keer maar aangehoord en bedankt gezegd met een pokerface, maar diep van binnen dacht ik echt houd alsjeblieft je mond dicht, je weet helemaal niet hoe het is. En ja ik weet het elk huisje heeft zijn kruisje en wij zijn vast niet de enige (Ook heel vaak gehoord) nee ik weet dat we niet de enige zijn, ook al was dat wel zo dat had me helemaal niet uitgemaakt, maar ik word gewoon gek van alle goed bedoelde adviezen of ja opmerkingen zijn het eigenlijk. Wat mij het meeste heeft gekwetst is dat men zegt ja je geeft je kind op deze manier een stempel. Ja hij heeft nu de diagnose ADHD gekregen, maar echt wat was ik opgelucht toen wij hoorden dat het ADHD was. Al je twijfels werden weggenomen, je onzekerheid over je opvoeding. 

We hadden echt een super fijne vrouw tijdens de begeleiding thuis. Zij is ook diegene geweest die medicatie heeft geadviseerd, omdat hij het echt nodig zou hebben ook voor in de toekomst. En dan komen weer al die goedbedoelde adviezen.. je kind wordt er anders van, het vlakt zijn emoties af, ach hij kan toch wel zonder medicatie. Maar echt mensen als je 24/7 te maken hebt met een kindje met ADHD, word je op een gegeven moment radeloos, en hoe moet dat in vredesnaam voor hem zijn? Toch hebben mij die opmerkingen doen twijfelen om wel te starten met medicatie. We hadden besloten om eerst op een consult te komen en de voor en nadelen te bespreken. We waren er al snel over uit om het wel te proberen. En ja er zitten bijwerkingen aan.. hij wordt regelmatig verwacht op controle bij de arts, die meet zijn bloeddruk, weegt hem en vraagt hoe het gaat en of er nog wat bijgesteld moet worden.

Wij zijn zo blij met dit effect al, en voor hem echt er gaat een wereld voor hem open!

Mijn mannetje, mijn grote kerel♡

3 jaar geleden

Hier is het ook PMKT, maar dat houdt wel in dat ik eerst 6 tot 8 keer een sessie heb. Eerst zelf je emoties en gevoelens begrijpen voor je je kind er in kan gaan begeleiden. En moet zeggen, dat valt me best wel tegen. Kost echt wel weer veel energie. En vraagt veel van het hele gezin. Heb wel het gevoel eindelijk op weg te zijn met de juiste therapie. Vandaag de dag ook weer gestart met een flinke uitbarsting, dan doet hier de jongste het daarna nog even over en is je energie op, voordat je ze op school hebt.. Jij ook sterkte in het vinden van dr goede weg!

3 jaar geleden

Aah ja je kent je kind t beste wij gaan ook niet aan de dieet voordat je er überhaupt achter komt waar je kind extra druk van wordt dan ben je al eeuwen verder.. medicatie doet hij t goed op en dat is fijn!! Skay krijgt nog pmt staat op de wachtlijst.. hoop dat hij ook snel zijn emoties onder controle kan houden.. succes met alles♡

3 jaar geleden

Heel herkenbaar. ❤ Liepen er van jongs af aan al mee, en hoevaak je dan van anderen hoorde, ja, mijn kind is ook wel eens druk.. Hier een diagnose, gesteld in groep 2. 2e x groep 2 met medicatie en een wereld van verschil. En dan nog ben je er niet met medicatie. Wij zijn nu net gestart met gezinstherapie, traject wat veel energie gaat kosten, maar hopelijk ook veel gaat opleveren. Bij mij heeft de diagnose juist geholpen bij het begrijpen van mijn kind. De acceptatie ook dat hij dingen anders benaderd, ervaard e.d. En ja ik let op gezond voedsel, maar om hem op dieet te zetten ipv medicatie was voor mij zo'n enorme brug te ver! We hebben nl een kind dat goed eet, en dan de strijd aan moeten gaan omdat hij dan niets mag? Daar begin ik niet aan. Puur omdat ik mijn kind ken.

3 jaar geleden

Lijkt me erg leuk!!