Snap
  • Kind
  • #moederschap
  • #dreumes
  • #mamavantwee

'Mama' zonder moeder

In elke ster zit een lichtpuntje!

Het is avond en Noore kan de slaap niet vatten, na 10x naar boven te zijn gelopen besluit ik om bij haar te gaan liggen. Ze geeft me een ontzettend dikke knuffel. Ze zegt hmmmm mama hmmm. Ze zal me nodig hebben op dit moment!

Ik hou haar stevig tegen me aan en wil haar eigenlijk niet meer loslaten. Over een paar nachtjes word ze 2 en soms voelt het alsof de tijd door me vinger glipt. Ik kan het niet vangen zoals op een foto, niet opslaan en voor eeuwig bewaren. Het enige wat ik kan is genieten van elk moment. 

Ik denk aan een moment toen ik klein was. Er rollen wat tranen over me wangen, zomaar plotseling of toch niet? Een dochter hebben is iets heel bijzonders, zelf ben ik een dochter van mijn moeder die er al vanaf mijn 7de niet meer is. 

"Ik ben een jaar of 8 en lig in bed. Mijn vader is vrij vanavond..  ik voel mij verdriet, mijn vader komt bij me op bed zitten en ik vertel hem hoe erg ik mama mis, hij verteld verhaaltjes over haar en dat ze altijd bij me zal zijn waar ik ook ben. Hij laat mijn verdriet er zijn, maar biedt me ook troost. Hij verteld dat ze over ons waakt en voor altijd in ons hart zit! Hij wrijft over me rug en stopt me strak in de dekens, dat geeft mij een verborgen gevoel! Ik heb hem nodig, keer op keer, avond op avond en dat doet hij, hij is er altijd voor me. Hij is mijn veiligheid, mijn geborgenheid. Een vader en een moeder in één! "

Nu lig ik met mijn eigen dochter op bed ik kriebel door haar haartjes en geef haar nog wat kusjes achter op haar hoofd. Ze is mijn lieveling en ik hoop dat ik haar kan geven wat ze nodig heeft wanneer dat ook mag zijn. 

Ik mis mijn eigen moeder nog steeds, het mag mischien wel 21 jaar geleden zijn. Ik weet hoe gek ze met kinderen was en ik heb daar kort van mogen genieten.  Ze leeft voor in mij en ook in mijn dochter! Het leven is zo ontzettend mooi, Echt waar!  Want weetje: mijn moeder maakt mij de moeder die ik wil zijn voor mijn kinderen en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor..

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij huisje.westerbrink?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.