Snap
  • Kind
  • voorstellen
  • creatief
  • #eerstekindje
  • slaapproblemen
  • mamavanxavi

"Mama en Xavi"

Even voorstellen

Hallo allemaal! 

Wij zijn Kelly en Xavi, wij zijn nieuw hier dus wij dachten laten we ons even voorstellen! 

Mijn naam is dus Kelly, de mama van Xavi. Toen ik 21 jaar oud was kwam ik er achter dat ik zwanger was van mijn kleine wonder Xavi. Ik ben een moeder met geduld, aandacht en wilt het beste voor mijn kind. Ik ben zoals je ziet een jonge moeder van inmiddels bijna 24 jaar oud. Ik heb veel geleerd in deze 1,5 jaar, als moeder maar vooral als persoon. Ik denk dat ik meer van Xavi leer dan andersom. Door hem ben ik zo anders naar het leven gaan kijken, veel positiever, veel mooier. Je bekijkt dingen en situaties op een andere manier en alles heeft zo veel meer waarde. Soms zit ik er ook wel eens doorheen en twijfel ik wel eens aan mezelf, ik ben natuurlijk ook maar een mens, maar dan denk ik altijd, het kan allemaal nog veel erger. 

Xavi is geboren op 8-8-2018 in Breda, hij is het mooiste wat mij ooit is overkomen. In deze anderhalf jaar hebben wij veel sprongen en ontwikkelingen meegemaakt. Ik als moeder en persoon en Xavi als kind. 

Xavi is een vrolijk mannetje, hij is altijd opgewekt, alleen wanneer hij moe wordt veranderd hij in een echte kleine draak. Sinds kort heeft Xavi wat moeite met slapen. Hij is heel erg bezig met zijn ontwikkelingen en loopt erg voor qua motoriek en handelingen. In spraak loopt hij echter achter. Het is heel frustrerend dat je al zo veel begrijpt, maar zo weinig kan vertellen of vragen. Daar heeft hij dus ook 's nachts last van tijdens het slapen omdat hij ontzettend veel droomt. 

Nu snap ik hem als moeder natuurlijk heel goed maar ook ik begrijp het soms even wat verkeerd waardoor Xavi zich weer 'machteloos' voelt en dit kan uitdraaien in een 'woede aanval'. Deze duren niet lang, meestal maar een minuut of twee minuten. Hij gaat dan tieren, slaan, schoppen, zichzelf laten vallen schreeuwen gillen en met spullen gooien. 

Zelf vind ik dit niet eens heel vervelend dat hij dit doet, maar vooral heel zielig. Hij voelt zich niet begrepen maar hij wilt het zo graag. Wij zijn een manier aan het zoeken hoe wij dit het beste kunnen aanpakken. maar we moeten ook niet vergeten dat hij 'pas 1,5 jaar oud' is. Op dit moment lukt dit het beste met negeren en uitleggen. Uitleggen waarom mama hem niet begrijpt, waarom mama bepaalde reacties geeft en zijn boze gedrag negeren. Vragen, waarom ben je boos, wat is er dan, probeer het eens aan te wijzen. 

Tot nu toe lukt dit altijd en is het dus ook zo voorbij. Daarna veranderd hij weer in de vrolijke opgewerkte Xavi die hij altijd is. Voetballen is dan zijn favoriete bezigheid, blokken bouwen en verven vind hij ook heel leuk! Hij is creatief en ondernemend. Het is een kind wat zich prima in zijn eentje kan vermaken maar het ook heel leuk vind om met andere, vooral oudere, kindjes te spelen. 

Ik ga deze pagina gebruiken om onze leuke en creatieve bezigheden hier op te zetten en zijn leuke outfits te showen. Natuurlijk gaat het niet alleen om de leuke dingen dus ik ga ook schrijven over Xavi zijn slaapgedrag, woede aanvallen en hoe ik dingen ervaar in het dagelijkse leven. 

Ik hoop dat jullie veel leesplezier zullen hebben! 

Dikke kus, 

Mama van Xavi 

4 jaar geleden

Aaaaaahh echt zo super lief van je!!! 👪 👪 👪

4 jaar geleden

Je bent een top moeder en persoon. Heel veel moeders kunnen wat leren van Je. En ondanks leeftijd iedereen is wat onzeker als het om onze kinderen gaat. Ik ben 41 en moet nog steeds sommige dingen nog uitvogelen. Ga lekker door met bloggen