Snap
  • Kind

mam weet je...

tjee, waar blijft de tijd? De tijd dat alleen ik , mijn man en enkele mensen om mij heen, mijn zoon dingen leerde is over.... Hij gaat naar de basisschool!  Ik ben niet meer de enige die hem iets leert! Wij zijn niet meer zijn enige opvoeders! De juf staat op een héél hoog voetstuk! Wat mama zegt is zeker niet meer altijd waarheid, als de juf het anders zegt... tja... dan heeft zij gelijk natuurlijk! Mama neemt af en toe maar een stapje terug. Makkelijk is het natuurlijk niet  altijd, maar over het algemeen levert het wel hele leuke gesprekken op hoor! Hij leert mij nu dingen, tenminste... leren... een soort van dan! ha ha !

Vandeweek in de auto kwam het gesprek op chocolade. Vraag me niet hoe dat zo kwam, maar het was zo...  Mam, weet je? Melk wordt van chocolade gemaakt!  OH?  Ja, want dan is er melk en dan wordt het chocolade maar..... (er verschijnt een hele grote denkwolk boven zijn hoofd) . Hoe komt er eigenlijk bruine chocolade?   Geen idee Stef, wat denk jij?     nou..... dat komt van de bruine koeien! 

Tja... waarom had ik daar nu zelf nog nooit aan gedacht????????????

Mam, weet jij waarom eenden drijven?  Geen idee, weet jij het wel dan?  ja hoor! dat komt omdat ze lucht hebben en als je lucht hebt blijf je drijven!                                                       Mama, dinosaurussen zijn uitverstorven hoor! Die leven nu niet meer, dat was wel meer dan 100 jaar geleden!

Zomaar een paar uitspraken die van school ons huis binnengegooid worden. Niet dat deze kleuterlogica echt helemaal klopt, maar er zit toch zeker een kern van waarheid in toch?!  Gezellig hoor die kleutergesprekjes!  Hij voelt zich zo slim!

 

 

11 jaar geleden

kinderlogica is erg leuk

11 jaar geleden

Heeel herkenbaar bij mijn meiden van net 4 en 6 jaar!

11 jaar geleden

Hahaha, leuk he, van die kinderwijsheden.

11 jaar geleden

Haha, leuk zeg!!