Snap
  • Kind
  • Voeding

"Mam! Wat eten we vandaag??"

Wat is het fijn als kinderen alles eten! Elke avond nieuwsgierig de deksel van de pan halen.. Was het maar zo'n feest!

Je kent het wel: de lekkerste gerechten op tafel met bijzondere kruiden en heerlijke ingrediënten en mooie gedecoreerde taarten en toetjes. Opvallende combinaties, wat er in eerste instantie niet uitziet, maar heerlijk smaakt! Met bijpassende kinderen die werkelijk nog met blije gezichtjes om de tafel zitten als mama één of andere groente schotel of spruitjes op tafel zet. Ken je van die leuke kruiden rekjes waar die plantjes in kunnen zodat je verse kruiden kan gebruiken? Dat staat zo professioneel en gezellig in de keuken. Ik kan natuurlijk ook wel zo’n rekje met kruiden aanschaffen, maar ik heb geen idee waar ik die kruiden door heen moet mikken. En áls ik het dan doe zit er weer één met een vies gezicht de kruiden uit het bord te vissen. Koken, wie houdt er nou niet van?! Nou, ik dus! Ik kan het wel, vraag maar aan mijn kinderen en mijn man. Bij nader inzien vraag maar niet aan mijn man, die heeft zijn moedertje als vergelijkingsmateriaal en daar wil je niet tegen koken.. Zij weet wel hoeveel snufjes van dit en een klein beetje van dat ergens in moeten. Dat natuurlijke gevoel mis ik een beetje..De kinderen klagen niet! Tenzij er ‘viezigheidjes’ inzitten. Ook wel groente en kruiden genoemd. Echt dramatische eters heb ik aan tafel. De twee dames van 9 en 5 hebben een totaal verschillende smaak dus er is altijd wel iemand niet tevreden. Tenzij ik zo aardig ben om weer een stapel pannenkoeken te bakken. En vrijdag patat dag. Die doet het ook altijd goed. Niemand komt aan mijn kookvrije vrijdag. Zelfs als ik door drukte, werk of één of ander smoesje donderdag niet kan koken en pizza in de oven gooi, staat er vrijdag nog patat op tafel. En ja.. de kruiden op de pizza lusten ze dan weer wel! Maar alles wat er in de macaroni zit gaat de oudste van kokhalzen. Heel apart. Dan zit je als moeder natuurlijk met die ellendige 3 P’s. Pizza, Patat en Pannenkoeken. Officieel mag je je kinderen maar 1 keer per week één van die P’s aanbieden. Nou zal ik jullie eerlijk bekennen, ik prop met enige regelmaat 2 P’s in een week.. Dan eet ik de komende week wel weer een dag extra aardappelen of iets wat heel gezond is! Het helpt nog wel eens om ze te laten helpen in de keuken. Dat vind ik prima maar heel soms is het niet handig. Soms, af en toe, oké oké het is totaal niet handig die kindervingers in de keuken. Ze zitten net aan de dingen waar ze niet aan mogen zitten. Het wordt één grote kliederboel, over al water en voor elk dingetje wordt weer een nieuw mes gepakt, maar.. het helpt wel om ze zelf de dingen die ze gemaakt hebben of zelf gesneden om die te proeven! Ha 1-0 voor mij!

9 jaar geleden

Haha volgens mij is het genen ding

9 jaar geleden

Geweldig! Omschreven naar waarheid. Zo gaat het naar mijn idee, in elk huishouden.