Snap
  • Kind
  • luizenmoeder
  • Prioderm
  • momblogger
  • geengedoemethoofdluis
  • #mamaplaatscollab

Luizenmoeder

Hebben jullie vroeger zelf ooit luizen gehad? Of misschien zelfs recentelijk? Ik kan mijn laatste keer nog als de dag van gisteren herinneren. Ik was 13 jaar oud, fietste elke dag zo’n 40 min naar school en had hoog geblondeerd haar. Ik had al een tijdje jeuk, maar had de link nog niet gelegd of niet durven leggen. Ik werd in die tijd gepest en je wil niet dat leeftijdsgenoten je ook nog kunnen uitlachen om het feit dat je luizen hebt. Zodra ik aan kwam op school en ik mijn jas in mijn kluisje had gestopt liep ik naar de grote spiegel, ik dacht eerst kleine vliegjes, van het fietsen in mijn haar. Na een paar dagen toch maar tegen mijn moeder verteld dat ik dacht dat ik luizen had, en ja hoor, ik had luizen.

Nu als volwassene weet ik dat luizen niet iets is waar je je voor hoeft te schamen, het is niet zo dat je er wat aan kan doen. Sinds Lila op de basisschool zit en haar vader luizenvader is geworden op haar school hoop ik dat wij Lila kunnen mee geven dat áls ze het zou kunnen hebben dit niet iets is waar ze zich voor hoeft te schamen.

Normaal gesproken is er elke woensdag na de vakantie luizen controle bij Lila op school. Waar daar alle luizenmoeders ( en luizenvaders ) de controles doen is dat nu ivm Corona natuurlijk niet mogelijk.

Omdat ik het toch belangrijk vind dat nu de kindjes weer samen spelen, Lila wel even gecheckt word op luizen mag ik in samenwerking met Prioderm dit product testen.

Het gaat om Prioderm Dimeticon Lotion dit middel doodt hoofdluizen en neten. De lotion bevat geen pesticiden en heeft een inwerktijd van 15 minuten. Prioderm is al meer dan 40 jaar het meest verkochte product op het gebied van hoofdluis en behandelen is géén gedoe en kan gewoon tussen de bedrijven ( lees: koken, was doen etc.) door.

Wij hebben bij Lila gelukkig nog geen luizen gespot, maar ik vind het een geruststellend idee dat ik dit product nu in de kast heb staan en zodra het nodig is kan gebruiken.

Hebben jullie kindjes wel eens luizen gehad? En hoe gingen jullie daar mee om?

#mamaplaats #momblog #luizenmoeder #luizenvader #backtoschool #prioderm #geengedoemethoofdluis #mamaplaatscollab #blogger 

4 jaar geleden

Helaas zelf ook meerdere keren luizen gehad... Gebruikten toen ook al Prioderm!