Snap
  • Kind

Loopfiets of driewieler

Jules heeft een driewieler maar kan daar eigenlijk niet zo goed op fietsen. Is een loopfiets wat?

Ik hoor namelijk van veel mensen om mij heen dat een loopfiets echt ideaal is. Je kindje zou snel leren fietsen straks en goed zijn evenwicht leren bewaren. Klinkt wel fijn, maar als ik soms kleine kindjes zie op een loopfiets dan gaan ze zo hard. Dat vind ik ook best eng.

Maar die driewieler die ik nu heb, ben ik dus ook niet echt tevreden over. Jules vindt het echt lastig om vooruit te komen en dan gaat hij alsnog met zijn voetjes meelopen zodat hij naar voren komt. 

Waar kan je je als moeder druk om maken he hahaha. Maar super dat je hier met elkaar ervaringen kunt delen. Dus lieve mama's loopfiets of niet?

6 jaar geleden

Mijn kinderen hebben beide een loopfiets en driewieler gehad. Loopfiets ging als een speer, driewieler konden ze eigenlijk de trap beweging pas mee maken toen ze ook konden fietsen op fiets met zijwielen. Jongste fietste met 2jaar, 6 mnd en een dag zonder zijwielen..... De oudste met 2 jr en 10 mnd

6 jaar geleden

Wij hebben beide. Een loopfiets van Puky en een driewieler met duwstang van Puky. Onze zoon vond trappen ook heel moeilijk en toen ook een loopfiets gekocht. Dit deed hij super goed. Leuk en goed voor het leren fietsen i.v.m. het evenwicht houden. De driewieler hebben we eerst met duwstang gebruikt tot hij zelf kon trappen. Ook een goede ontwikkeling omdat hij toch moet leren trappen op een fiets. Nu is híj toe aan een grotere fiets met zijwieltjes.

6 jaar geleden

Ik heb een loopfiets aangeschaft op aanraden van een revalidatie arts. Goed om de been spieren te trainen, evenwicht te houden etc. En t hard gaan tja opgroeien gaat met vallen en opstaan

6 jaar geleden

Mijn zoontje had het alletwee en mijn dochtertje met haar 2e verjaardag ook maar een loopfietsje gegeven (3 wieler hadden we nog andere loopfietsje niet meer) ze gaat mega hard ,maar je ziet ze heel snel vooruit gaan met het evenwicht. Dus als ik jou was ik zou het doen (oja wel 1 met maat 2 wielen zou ik nemen want met meer wielen leren ze nog geen evenwicht te bewaren)